Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş 121 Çeşit Yemeğini İstanbul’da Tanıttı

Dondurması ile ünlü Kahramanmaraş, bu kez 121 çeşit yemeği ile İstanbul’a adeta çıkarma yaptı. Etkinlikte Kahramanmaraş’ın meşhur dondurma şovu da katılımcılardan büyük ilgi gördü.Kahramanmaraş yemekleri ve dondurması İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dondurması ile ünlü Kahramanmaraş, bu kez 121 çeşit yemeği ile İstanbul’a adeta çıkarma yaptı. Etkinlikte Kahramanmaraş’ın meşhur dondurma şovu da katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Kahramanmaraş yemekleri ve dondurması İstanbul Ataşehir Sheraton Hotel’de profesyonel aşçılar eşliğinde halkın beğenisine sunuldu. Kahramanlar şehrinin başta dondurması olmak üzere, ekşili çorbasından içli köftesine, mumbar dolmasından lezzetli kebaplarına varana kadar 121 çeşit yöresel tatlar ünlü sanatçı Demet Akbağ’ın katılımı ile adeta Kahramanmaraş mutfağını İstanbul’a taşıdı. Aşçılar Derneği’nin 5.Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması etkinliğine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2 gezici mutfak TIR’ı ile 24 profesyonel aşçısını İstanbul’a getirterek Maraş mutfağının güzelliklerini sergiletti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği organizasyonu yaklaşık 4 bin vatandaş ziyaret ederken, Kahramanmaraş’ın lezzetli yemekleri için adeta perhizler bir günlük olsa da unutuldu.
Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, "Bu organizasyonda emeği geçen başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Daha büyük etkinliklere imza atacağız" diye konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Daire Başkanı Fetih Yanardağ ise, Kahramanmaraş’ın en iyi şekilde tanıtılması için kültür organizasyonları yapıldığını belirtti.
DONDURMA ŞOVU İLGİ ÇEKTİ
Kahramanmaraş’ın meşhur dondurma şovu da büyük ilgi gördü. 1.5 metrelik dondurma dönerinin satırla kesilmesi sırasında usta zor anlar yaşarken, izleyenler bu anları telefonları ile kaydetti. Dondurma şovunu izleyen ziyaretçilere ücretsiz dondurma ikram edildi. Kahramanmaraş’ın 121 çeşit yemeği aynı zamanda 4 bin ziyaretçiye ikram edilerek sunum yapıldı. Etkinlikte ev hanımlarının yöresel malzemeler kullanarak hazırladıkları ekşili çorba, şalgamlı tarhana, meyan kökü, dolmalık kuruluklar, çiğde firik, sumak ekşi ahıdır, ceriz cevizi, bezde bastık, sarı çeltik, meyan şerbeti ve diğer yöresel lezzetler de yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.