Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahraman Şoför

İzmir’de, yirmi iki yıllık şoför Gencer Soylu’nun, freni boşalan ve 900 metre yokuş aşağıya sürüklenen çöp kamyonunu kontrol ederek kimsenin burnu kanamadan kazayı atlattığı ortaya çıktı.Geçen gün Bayraklı Belediyesine ait, 15...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, yirmi iki yıllık şoför Gencer Soylu’nun, freni boşalan ve 900 metre yokuş aşağıya sürüklenen çöp kamyonunu kontrol ederek kimsenin burnu kanamadan kazayı atlattığı ortaya çıktı.
Geçen gün Bayraklı Belediyesine ait, 15 gün önce hizmete başlayan çöp kamyonunun freni boşalmış ve yaklaşık 900 metre yokuş aşağı giden kamyon kimsenin burnu bile kanamadan Sevgi Yoluna girmeden durmuştu. Bu üzücü olayın ardından 7 yıldır Bayraklı Belediyesinde çalışan, 22 yıllık şoför Gencer Soylu’nun büyük bir kahramanlık örneği gösterdiği ve canını hiçe saydığı ortaya çıktı. Soylu, “Kamyonun bir anda frenleri boşaldığını belirterek "Yaklaşık 900 metre bayır aşağı gittik. Kimseye çarpmamak için yoğun çaba gösterdim. Çok şükür atlattık” dedi.
KİMSENİN BURNU KANAMADI
Bayraklı, Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Gencer Soylu’nun kahramanlık hikayesini konuşuyor. Her gün olduğu gibi Merkez Mahallesi 1609 sokaktaki çöpleri alan temizlik işleri müdürlüğü çalışanlarının başına beklenmedik bir olay geldi. Çöp toplanırken, 15 gün önce hizmete giren çöp kamyonunun freni boşaldı. Çöp kamyonunun direksiyon koltuğunda oturan 22 yıllık şoför Gencer Soylu, ayak frenin boşaldığını anlayınca el frenini çekti ancak o da sonuç vermedi. Araç yaklaşık 900 metre boyunca bayır aşağı gitti. Yoluna çıkanları korna basarak uyaran Soylu, aracı 1638 Sokak’ta, Sevgi Yoluna girmeden yolda bulunan bariyerler sayesinde durdurabildi. Araçta maddi hasar oluşurken, kimsenin burnu bile kanamaması yüreklere su serpti.
HERKES ONA TEŞEKKÜR ETTİ
Yaşanan olay başta Sevgi Yolu esnafı olmak üzere oradan geçen vatandaşları korkuttu. Şoför Soylu’nun kimseye çarpmamak için gösterdiği büyük gayret, esnaf ve vatandaşlardan takdir topladı.
Bayraklı Belediyesinin şoförü Soylu, yaşadığı o dakikaları şöyle anlattı: “Rampanın en yüksek noktasında dönüşümüzü yaptık. Önümüzde araba vardı. Arabaya yol vermek için biraz yavaşladım fren tutmadı. Fren tutmayınca yol vermeyip geçeyim dedim, geçtim. Rampadan aşağıya indikçe ne el freni ne normal ayak freni tuttu. Yokuş aşağı giderken bir araba dokundum sadece. O an, ‘kimseye zarar vermeden nasıl bu arabayı durdurabilir’ diye düşündüm. Önüme çıkan vatandaşlar oldu. Korna çalarak sağa-sola çekilmelerini sağladım. Soğukkanlı davrandım. Önüme çıkan levhaya çarpınca ses oldu. Onu da duyan kenara çekildi. O an her şeyi unuttum. Korku aklıma gelmedi bile. Hep, ‘bu arabayı nasıl durdururum, bunu nasıl yapabilirim, kimseye zarar vermeden nasıl yapacağım’ diye düşündüm. Kimsenin burnunun bile kanamaması beni ve arkadaşlarımı çok mutlu etti.”
“ÖZVERİSİNDEN DOLAYI KUTLUYORUM”
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, çöp kamyonu şoförü Gencer Soylu’yu tebrik ederek, “İlk olarak çalışma arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. 15 gün önce hizmete giren çöp kamyonunun frenleri patlayınca böyle üzücü bir olay yaşandı. Şoför arkadaşımızın tecrübesi sayesinde bu kazada kimsenin burnu bile kanamadı. Özverisinden dolayı kendisini kutluyorum. Bu da olayın bizi memnun eden tarafı. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.