Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahraman asker Halisdemir’in ismi Etimesgut’taki okulda yaşayacak

Ankara Valiliği, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının Etimesgut’ta bir Anadolu Lisesi’ne verildiğini bildirdi.FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda komutayı...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Valiliği, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının Etimesgut’ta bir Anadolu Lisesi’ne verildiğini bildirdi.
FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda komutayı ele almak isteyen darbeci general Semih Terzi’yi öldürerek darbenin seyrini değiştiren kahraman asker Ömer Halisdemir’in ismi Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan bir Anadolu Lisesi’ne verildi. Ankara Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “15.07.2016 tarihinde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ele geçirilmesini engelleyen milli kahramanımız şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adı Etimesgut ilçemizde bir Anadolu Lisesi’ne verilmiştir. Ömer Halisdemir, Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı savunurken darbeci tuğgenerali komutanından aldığı emri yerine getirerek vurmuş ve orada kendisi de şehit olmuştur. Bu kahramanlıkla ülke tarihinin seyrini değiştirmiş ve milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Şanlı tarihimize yeni bir sayfa açan şehidimiz Ömer Halisdemir, gençliğin kahramanlık timsali olarak gelecek nesillere vatanseverliğini, cesaretini ve adını miras bırakmıştır. Bu miras, eski adıyla Bilgi Anadolu Lisesi, yeni adıyla ‘Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’nde okuyan ve okuyacak olan gençlerimize emanet edilmiştir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.