Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kağıthaneli Çocuklar Geleceklerini Geri Kazandı

Kağıthane Belediyesi, Dünya Çevre Günü’ne özel düzenlediği törenle geri kazanım yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 310 bin ton geri dönüştürülebilir atığın toplandığı etkinlikte ilkokul öğrencileri büyük...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kağıthane Belediyesi, Dünya Çevre Günü’ne özel düzenlediği törenle geri kazanım yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. 310 bin ton geri dönüştürülebilir atığın toplandığı etkinlikte ilkokul öğrencileri büyük başarı gösterdi.
Kağıthane Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilçede eğitim gören ilkokul çocuklarının geri dönüşüme olan ilgisini artırmak amacıyla yarışma düzenledi. İlçedeki okullar ve öğrenciler arasında başlatılan yarışmada ambalaj atıkları, atık yağ ve mavi kapak toplama alanında dereceye giren okullar ve öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. Sadabad Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kaymakam Hasan Göç, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve aileleriyle birlikte öğrenciler katıldı. Etkinlik ilk olarak ilkokul öğrencilerinin çevre bilinci oluşturmak adlı müziği eşliğinde okudukları şiirlerle başladı. Miniklerin okuduğu şiirler aileler tarafından uzun süre alkışlandı. Etkinlik kapsamında Kağıthane’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde okullar ve öğrenciler toplamda 310 bin ton geri dönüşüme atık malzeme kazandırdı.
ÇEVRE BİLİNCİNE YÖNELİK YAPILAN TİYATRO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
İnsanların çevreye olan duyarlılığını artırmak ve çevreye verilen zararlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Çevreye karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini anlatan tiyatro, katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi. Ağaç kesmek isteyen birine, tavşan ile ayının tepki göstermesiyle başlayan ve daha sonra da ormancının çevreye verdiği zararı anlamasıyla sonuçlanan tiyatro, öğrenciler ve aileler tarafından uzun süre alkışlandı.
“ÇOCUKLARDA ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN 12 YILDAN BERİDİR GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMLERİ VERİYORUZ”
Sadabad Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, eşi Fatma Kılıç ile birlikte katıldı. Başkan Kılıç, törene katılmadan önce salon girişine kurulan standa geçerek çocuklara balon ve rüzgar gülü dağıttı. Daha sonra ise Başkan Kılıç, yarışmada başarı gösteren çocuklara ödüllerini verdi.
Geri dönüşüm etkinliğinin sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, ”Biz 12 yıldan beridir çocuklarımızda çevre bilinci oluşması için ilkokul ve ortaokullarımızda geri dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Gelecek nesillerin bize emaneti olan çevreye en iyi şekilde sahip çıkabilmek için bu çalışmaları yapıyoruz. Bu yıl da düzenlenen yarışmada, okul aile birliklerimiz, çocuklarımız ve aileleri çok gayretli bir çalışma yaptılar. Ben bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN GERİ DÖNÜŞÜM YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI
Bireysel kategorilerde, mavi kapak toplama yarışında topladığı 110 kilogram mavi kapakla Hesna Güzel, Atık Yağ yarışmasında 359 Litre atık yağ ile Zeynep Ecrin Mutlu, Atık Pil alanında 116 kilogram ile Eren Sademir birinci olurken, okulların yarıştığı kategoride ise geri dönüşüme en çok katkı sağlayan okul, Gültepe İmam Hatip Okulu oldu.
Mavi kapak toplama yarışında birinci olarak kazandığı bisikleti Başkan Kılıç’ın elinden alan Hesna Güzel, ‘’Topladığım bu kapaklar sayesinde hem geri dönüşüme katkı sağlamış oldum, hem de birinci oldum. Geri dönüşüme katkı sağlayınca çevreyi korumuş oldum ve çevreye sevdiğimizi göstermiş olduk. Birinci olduğum için çok mutluyum” diye konuştu. Mavi kapak toplama kategorisinde 2. Olan Günebakan İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Yasin Emre Gündoğdu ise, “Bir ayda bu kadar kapak topladım. Bisikleti kazandığım için çok mutluyum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.