Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadir Topbaş: "Şu anda Türkiye bir savaş halinde Suriye topraklarında"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı öncesi son mesai gününde, belediye personeli ve aileleri ile bayramlaştı. Türkiye’nin Suriye’deki terörist guruplara gereken dersi vereceğini ifade eden Topbaş,...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı öncesi son mesai gününde, belediye personeli ve aileleri ile bayramlaştı. Türkiye’nin Suriye’deki terörist guruplara gereken dersi vereceğini ifade eden Topbaş, “Şu anda Türkiye bir savaş halinde Suriye topraklarında. terörist guruplar ile bir mücadele içeresinde” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Kurban Bayramı öncesi son mesai gününde, Saraçhane’deki belediye binasında düzenlenen bayramlaşma programında belediye personeli ve aileleri ile bayramlaştı. Topbaş bayramlaşma programında çocuklara bayram harçlığı vermeyi de ihmal etmedi. Bayramlaşma öncesi Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu ile ilgili konuşan Başkan Topbaş," Suriye’deki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin on altı gün içerisindeki başarısını vurguladı.
On altı gün içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’ta büyük bir başarı gösterdiğini vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş , “Şu anda Türkiye bir savaş halinde Suriye topraklarında. Terörist gruplar ile bir mücadele içeresinde. Askerlerimiz orada, şehitler de veriyoruz. İnşallah askerlerimiz başarıya ulaşırlar. İnsanlık üzerine karabasan gibi gelen bu terörist guruplarına burada dersini verirler. İki yılı aşkındır bu guruplar ile koalisyon güçleri sözüm ona mücadele ediyor. On altı gün içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz nasıl bir başarı gösterdiğini hepimiz şahitlik etmekteyiz. Orada oynanan oyunların hepsinin farkındayız. Dün başkonsoloslar ile yapılan toplantıda dile getirdim PYD sözüm ona gözü dönmüş terörist IŞİD’i temizlemek için kendini meşrulaştırmak için o topraklarda olmaya çalışıyor. Ama ikisi de orada yaşayan insanlara kan ve göz yaşından başka bir şey bırakmıyor” ifadelerini kullandı.
“Tarihimizde asla farklı niyetler ile topraklara girilmedi”
Cerablus’a orada yaşayan vatandaşların geri dönüşünün başladığını belirten Topbaş, “İstanbul’daki 600 bin civarındaki Suriyeli dostlarımızın topraklarına dönme fırsatı oldu. Millet olarak beraberiz, hem teröristler ile savaş içindeyiz. Hem de Suriye toprakları üzerinde savaş halindeyiz. Ama şunu biliyoruz ki tarihimizde asla farklı niyetler ile topraklara girilmedi. Bizim milletimiz farklı niyetler ile girmedi. Asla ‘Aman’ diyene kılıç kalkmadı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.