Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadir Topbaş, maraton sporcularını taşıyan aracın direksiyonuna geçti

İBB tarafından organize edilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu için start verildi. Halk koşusuna katılan sporcuları ise İBB Başkanı Kadir Topbaş otobüsle başlangıç noktasına taşıdı.Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İBB tarafından organize edilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu için start verildi. Halk koşusuna katılan sporcuları ise İBB Başkanı Kadir Topbaş otobüsle başlangıç noktasına taşıdı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına bu yıl, “15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen 38. Vodafone İstanbul Koşusu kapsamında gerçekleştirilen maraton başladı. Bu yıl, “Kahramanlar Koşusu” adı altında düzenlenen ve yüksek katılımla gerçekleştirilen halk koşusu 2. Etabı açılışına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sporcuları taşıyan otobüsü kullandı.
“Bu sene maratonun anlamı farklı”
Start çizgisine getirdiği sporcuları indirdikten sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, bu yıl koşulan maratonun özel bir anlamı olduğunu ifade etti. Şehitler anısına koşulan maratona on binlerce insanın katıldığını ifade eden Topbaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün çok anlamlı bir maraton. 38. Vodafone İstanbul Maratonu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, şehitlerimizin anısına, milletimizin huzur, güven ve geleceğine kastedenler için yürümekteyiz. Şehitler ölmez, onların ruhları şad oluyor mutlaka aramızdalar. Burada hem gazilerimiz hem şehit ailelerimiz katıldı. On binlerle ifade edebileceğimiz halkımız var. 120 ülkeden profesyonel sporcular var. Dünyanın kıtalar arası tek koşusu İstanbul’daki bu maraton. Bu sene bu maratonun anlamı farklı. 15 Temmuz’u yaşadık. Eğer 15 Temmuz’da bu milletin kahraman davranışı olmasaydı bugün bu olmayacaktı.”
İBB Başkanı Kadir Topbaş otobüsten indikten sonra halk koşusunun startını vermek üzere başlangıç noktasına gitti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.