Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlara karbonmonoksit dedektörü dağıtıldı

Gaziantep’te soba zehirlenmelerine karşı verilen eğitimin ardından ev kadınlarına karbonmonoksit dedektörü dağıtıldıGaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadınlara karbonmonoksit dedektörü dağıtıldı

Gaziantep’te soba zehirlenmelerine karşı verilen eğitimin ardından ev kadınlarına karbonmonoksit dedektörü dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri soba zehirlenmelerine karşı bilgilendirme eğitimlerine baladı. Şehitkamil ilçesi Münif Paşa Mahallesinden eğitimlere start veren ekipler, doğru soba yakma ve doğru yakıt kullanma gibi konuları anlattı.

Güvenli şekilde soba yakılma yöntemlerini anlatan İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, "Halk olarak eğitimi çoğu zaman unutuyoruz bazen insanlara hatırlatmak gerekiyor. Soba yakmak kadınların bildiği bir iş, ancak uzmanlarca soba zehirlenmeleriyle ilgili bilgi verilmesinde fayda var. Önemli olan sobayı doğru kurmak, doğru yakmak ve doğru yakıt kullanmaktır. Şehitkamil ilçesi Münif Paşa Mahallamizde başlattığımız eğitimler, diğer tüm ilçelerde devam edeceğiz. Eğitimler sonunda karbonmonoksit detektörü hediye edeceğiz. Bu cihaz, Allah korusun gece yarısı rüzgar ters esti duman bir şekilde içeri girince zehirlenmeyi engellemek adına bir ikaz verecek, hayatımızı kurtaracak. Zaruret karşısında soba yakıyorsak, hayatımızı korumak zorundayız. Belki soba yakmayı annemizden babamızdan yanlış öğrenmişiz, yanlış görmüşüzdür doğru bilgi olmazsa bu yanlış devam eder. Yanlışı ortadan kaldırırsak hem kendimizin hem de aile fertlerinin hayatını korumuş oluruz. İnşallah kazasız ve belasız bir kış geçiririz” dedi. Gaziantep Çevre Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise, kış aylarında sıkça karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin yaşandığını belirterek, bu durumun önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması amacıyla bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından ev kadınlarına verilen eğitimin ardından karbon monoksit detektörü dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.