Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar Forklift Operatörlüğünde Erkeklere Taş Çıkartıyor

Gaziantep’te Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik düzenlenen ’Gaziantepli Kadınlar Türkiye’nin Yükünü Kaldırıyor Projesi’ kapsamında ’Simülatörlü forklift operatörlüğü kursu’ kadınlardan yoğun ilgi gördü.Gaziantep Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik düzenlenen ’Gaziantepli Kadınlar Türkiye’nin Yükünü Kaldırıyor Projesi’ kapsamında ’Simülatörlü forklift operatörlüğü kursu’ kadınlardan yoğun ilgi gördü.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), TÜBİTAK Marmara Teknokent, Sanlab Simulatör, Gaziantep Teknopark, Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep Temsilciliği (KADEM) katkılarıyla gerçekleşen projeyle 30 kadına teorik ve simülasyonlu eğitim veriliyor. Önce teorik bilgilerin ardından kursiyerler, forklift simülasyonu ile pratik sürüş eğitimine başlıyor.
Uzman Eğitmen Mehmet Emin Demirezen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, TUBİTAK ve bazı sponsor firmalarla bu işe başladıklarını belirterek, “İlk olarak buraya geldiğimizde bayanlarımızın gözünde bir ışık gördük, bir parıltı gördük. Bu işte çok istekli oldular. Normalde bu bayanlarımızı forklifti hiçbir kurum izin vermemektedir. Çünkü forkliftler çok tehlikeli acemilik kaldırmayan aynı zamanda pahalı araçlar olduğu için bayanlarımız maalesef bundan yararlanamamaktadır. Bunu önlemek için bu gerçekçi bir simülasyon cihazı yaptık. Bu simülasyon cihazında kullanıcının gerçek hayatta yaptığı hareketleri kayıt altına alarak artı ve eksilerini söylüyoruz. Yaklaşık altı saatlik eğitimden sonra, gerçek forklifti kullandırıyoruz. Simülasyonu kullandıktan sonra gerçek forklifti kullanmak daha kolay oluyor. Şu anda 14 kişi eğitim görmekte. 16 kişi daha eğitim görecek. Erkek işi olduğu yönünde yaklaşımlar yanlış tam tersi dikkatleri ve düzenleri olarak forkliftler de çünkü iş kazası yüksek düzeyde olmaktadır. Bunun sebeplerinden bir tanesi aşırı öz güven ve dikkatsizliktir. Simülatörü kullandığımız zaman denetimlere baktığımızda bayanların çok dikkat ettiğini özverili bir biçimde kullandıklarını görüyorum” dedi.
Forklift kursuna gelen 4 çocuk annesi Figen Yücedağ çok memnun kaldığını belirterek, “Benim için önemli olan zoru aşmaktır. Ben onu düşünüyorum. Çok şükür bu zamana kadar zorluk görmedik. Zorluğu da aştığımızı düşünüyorum. Kurstan sonra inşallah fırsatı değerlendirip bu işi yapmayı düşünüyorum 4 günden beri buradayız, şuan bireysel eğitime başladık. İlk başlarda kendimi umutsuz görüyordum ama kendime öz güvenim geldi” şeklinde konuştu.
Tuğba Kutval kadınların bu işi öğrenmek için çocuğumu alıp buraya geldiğini söyleyerek, “Nene hatunumuz var böyle kadınlar olduktan sonra Türkiye çok daha ayağa kalkacak. Zaten biz evde benzer işleri zaten yapıyoruz. İnşallah bize çerez gibi gelecek. Çocuğuma ablasına bakıyor ama bugün okulda olduğu için kendimle getirdim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu kurstan sonra çocuğumu kreşe verip çalışmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Simülasyon eğitimden sonra forklift kullanan kadınlar, verilen görevleri başarıyla yerine getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.