Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar Anaokulu İçin Kolları Sıvadı

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 3. Geleneksel Kermesi Zeytinburnu esnafının da desteği ile Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleşti. ev yemeklerinden kırtasiye ürünlerine, pastalardan tekstil ürünlerine kadar birçok ürünün satışının...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 3. Geleneksel Kermesi Zeytinburnu esnafının da desteği ile Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleşti. ev yemeklerinden kırtasiye ürünlerine, pastalardan tekstil ürünlerine kadar birçok ürünün satışının yapılacağı kermes 3 gün sürecek. Kermesten elde edilecek gelir ise Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Anaokulu yapımında kullanılacak.
Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi 3. Geleneksel Kermesi Zeytinburnu esnafı ve kadınların desteği ile Zeytinburnu Meydanı’nda gerçekleşti. Kermese Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın eşi Bedriye Aydın ile birlikte katıldı. Kermeste açılış kurdelasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven ile birlikte kesen Başkan Murat Aydın, kermeste satılan stantları gezerek çeşitli ürünler satın aldı. 3 gün boyunca sürecek kermeste resim yarışmaları, söyleşiler, şiir dinletisi ve yemek yarışması gibi birçok etkinlik gerçekleşecek.
“KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ PROJELER İNAYET BULUR”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Anlamlı bir proje için bugün Zeytinburnu Meydanı’ndayız. Kadınlarımız bir kermes düzenlediler. Bu kermesten elde edilen gelirlerle bir anaokulu yapmayı hedeflediler. Gerçekten anlamlı bir proje kendilerini kutluyorum ve tebrik ediyorum. Gülmen hanım da iş kadını, onun getirdiği özgüvenle büyük bir projeye adım atmış oldular. Genelde kermesler daha küçük projeler için oluyor. Burada Zeytinburnu’nun, Kadın Meclisi’nin bu zamana kadar ki maddi anlamda en büyük projesine cesaret ettiler. Kent Konseyi Kadın Meclisi’ndeki kadınlarımız birçoğu da buradalar. Büyük bir özveriyle hazırlanmışlar. Zeytinburnu halkının da bu projeye sahip çıkmasını arzu ediyoruz, kendilerine teşekkür ediyoruz. İlk gün olmasına rağmen katılım güzel. İnşallah proje için daha büyük bir finansman kaynağı bulacaklardır. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de buradalar. Onun da gözlerinin içi gülüyor projeden dolayı. Kadın elinin değdiği projeler inayet bulur, o yönden sıkıntımız yok” diye konuştu.
“ÇOCUKLAR YUVAYA, ANNELER KURSA”
Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, “Aslında biz bu kermesi 3.defa gerçekleştiriyoruz ve gelenekselleşen bir kermes olsun istiyoruz. Festival havasında geçmesini arzuladığımız için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün yemek yarışması olacak hanımların. Yarın engelli arkadaşlarımızın etkinlikleri olacak. Rol model olarak basketbol eğitmeni bir arkadaş gelecek bunun için. Engelli müzik grubumuz olacak yine. Yazarlarımız olacak imza dağıtacaklar. Son günü ise çocuklarımıza ayırdık. Çocuk Meclisi ve Kadın Meclisi’nin ortaklaşa çalışması olacak. Resim yarışması olacak çocuklarımız arasında. Jüri için de ressam bir arkadaşımız gelecek. Bu anaokulu projemiz başka bir projenin başlangıcı aslında. Asıl projemiz Eylül ayında başlayacak ve sloganımız ‘Çocuklar Yuvaya Anneler Kursa’ olacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.