Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gezici Bilgi Merkezi TIR’ı yola çıktı

Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gezici Bilgi Merkezi TIR’ı yola çıktı.Edirne’nin en fazla şiddet görülen ve bunun kayıt...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gezici Bilgi Merkezi TIR’ı yola çıktı.
Edirne’nin en fazla şiddet görülen ve bunun kayıt altına alındığı Merkez mahalleleri ve ilçelerinde, içinde bir sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve kadına yönelik şiddet alanında çalışan sosyal uzmanlar bulunan Gezici Bilgi Merkezi, bugün gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile turuna start verdi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı ile organize edilen ve 15 gün süresince devam edecek olan etkinlik kapsamında, şiddet gören, mağdur ve dezavantajlı kadınlara ulaşmanın yanı sıra, toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilerek kamuda bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Edirne’nin tüm ilçelerini gezecek olan TIR her bir durak noktasında kurulacak Danışma Masası’nda, mevcut uzman ekibi ile bilgiler verecek olan Gezici Bilgi Merkezi, aynı zamanda birçok yayın dağıtımı yapacak ve bilgilendirici kamu spotları gösterimlerinde bulunacaktır.
Edirne Merkez’de bulunan Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, bir toplumun en değerli varlıklarının kadın ve çocuklar olduğunu vurgulayarak, “Şiddet öğrenilen bir davranıştır ve şiddet şiddeti doğurmaktadır. Baba anneye şiddet uyguluyorsa, anne çocuğuna okulda arkadaşına, evde kardeşine, kardeşi de oyuncağına şiddet uygulamakta ve evde, sokakta, okulda, trafikte ve kısacası hayatımızın her aşamasında şiddet ile yüz yüze gelmekteyiz” dedi.
Proje paydaşlarından olan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “2016 yılı itibariyle odamız çatısı altında faaliyetlerine başlayan AB Bilgi Merkezi ile hizmetlerimize farklı bir boyut eklenerek, doğrudan kamuya erişen sosyal bir yapı oluşmuştur. Ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen kadına yönelik şiddet dünyada 21’inci yüzyıla en önemli sorunlardan biridir” ifadelerini kullandı.
Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Ergün de Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen, Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Gezici Bilgi Merkezi TIR’ının olumlu sonuçlar oluşturması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından TIR üzerinde kurulan dev ekranda bilgilendirici kamu spotları gösterimlerinde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.