Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kadın Güçlenirse Toplum Güçlenir.”

Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubuna bağlı Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Gücümüz Eşitliğimiz” Zirvesi’nde iş dünyasında kadın istihdamı konusunda örnek uygulamalar konuşulacak. Zirvede açılış konuşmasını geçtiğimiz aylarda Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ahmet Dördüncü yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Kadın Güçlenirse Toplum Güçlenir.”

İki oturum olarak düzenlenecek etkinlik 19 Eylül 2019 tarihinde 13.30-17.00 saatleri arasında Podyum Davette gerçekleştirilecek. İlk oturumda “İş Dünyasındaki Güçlü Oluşumlar” konuşulacak. BM Kadın Birimi Türkiye Ofisi Programlar Müdürü Zeliha Ünaldı, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Genel Sekreteri Konca Çalkivik, BM Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Program Koordinatörü Meltem Ağdük’ün panelist olacağı oturumun moderatörü ise Global Compact Türkiye Yaygınlaştırma Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur olacak.

İlk oturumun ardından verilen aradan sonra Yeşim Tekstil’de kesim operatörü olarak görev yapan Emine Yazbahar söz alarak, firmaların kadının güçlenmesine yönelik yaptığı çalışmaların, bir kadının hayatına nasıl dokunduğunu kendi hayatından örnekler eşliğinde aktaracak.

“Kadını Güçlendirme Faaliyetlerinde İyi Örnek Kurumlar” oturumunda ise Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetin, Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Servet Yıldırım, Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru Bakkaloğlu Tüzecan panelist olarak yer alırken; Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk de oturumun moderatörlüğünü üstlenecek.

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Global Compact Türkiye Yaygınlaştırma Çalışmalarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, Yeşim Tekstil olarak 2016 yılında BUİKAD ve BUSİAD’la birlikte Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu’nu kurduklarını ve ortak bir duyuru ile Bursalı firmaları bu oluşumun içinde yer almaya davet ettiklerini söyledi. Platforma dahil olmanın tek ön koşulunun WEPs ilkelerine imza atmak olduğunu ifade eden Cesur, “Kadının Güçlenmesi Prensipleri doğrultusunda çalışmalar yapacağını taahhüt eden firmalarımızla platformumuz aracılığı ile bir araya geliyor ve her firmanın bu konuda yaptığı çalışmaları dinleme fırsatı buluyoruz. Bursa’dan sonra geçtiğimiz mart ayında İzmir’de de aynı platformu kurarak Global Compact Türkiye olarak Bursa’daki bu örneği yaygınlaştırmak adına yeni bir adım daha atmış olduk. Global Compact Kadının Güçlenmesi çalışmaları Türkiye genelinde her yıl artan bir ivme ile çalışmalarına hız veriyor. WEPs imzacısı firmalarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Şu an Türkiye WEPs’te 309 imzacıyla dünyada birinci sırada. Geçtiğimiz aylarda New York’ta BM’de Global Compact toplantısında Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu’nun yaptığı çalışmalar ve Bursa ile İzmir Platformu’nda yaptığımız çalışmalarla dünyada en iyi örnek olarak sekretaryamız

çalışmalarımızı anlattı. Global bir yapının yerel anlamdaki uygulaması olan platformumuzla bundan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Platform koordinatörlerinden BUİKAD’ın Başkanı Oya Eroğlu da “UN Global Compact Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olarak bu çatı altında, BUSİAD ve Yeşim Tekstil ile birlikte yine farklı sektörlerden 31 imzacısı bulunan WEPs (Kadının Güçlenmesi İlkeleri) Bursa Platformunun da kurucusu ve icra kurulu üyesi olmaktan dolayı gururluyuz. Kadınların iş dünyasında erkekler ile eşit hak ve fırsatlara sahip olması ve potansiyellerinin tamamını gerçekleştirmeleri durumunda, ülkelerin 2025 yılında GSYH’ye 28 trilyon dolar katkıda bulunabileceğini ortaya koyuyor. 2025’te 3 milyon kadını istihdama katmak ve kadın istihdamını en az yüzde 41 seviyelerine çıkarmak için kız çocuklarının eğitimde olması son derece önemli. 2025 hedeflerine ulaşılmasının; eğitim, istihdam ve girişimcilik döngüsünün sağlandığı bir ortam yaratılabilmesine bağlı olduğu aşikar. BUİKAD olarak “Emeğin cinsiyeti olmaz” düşüncesi ile ülkemizin kalkınması noktasında potansiyel kadın iş gücünün büyük rol oynadığını düşünüyor, Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu kapsamında eşit hak, eşit maaş ve ayrımcılık gözetmeden kadının iş hayatında daha çok yer alması için çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da “Geçen yıl 20 Eylül’de, BUSİAD Evi’nde gerçekleştirdiğimiz zirvede kadınların meselelerine sahip çıkma arzusunu görmemiz, büyük bir umutla dolmamızı sağlamıştı. Bu yıl, daha büyük bir salonda toplanma ihtiyacı da geçen yılki görkemli katılımın sonucu olmuştur. Geçen yıl basın toplantısında ‘BUSİAD Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne 2015 yılında imzasını koymuştur ve imzamızın arkasındayız’ demiştik. Yapılan zirveyle imzamızın arkasında olmanın haklı gururunu ve sorumluluğunu da hissettik. Devam diyoruz. Kadın ve erkek hayatın tüm alanlarında eşitlenene kadar yılmadan çalışmaya bir kez daha söz veriyoruz.” dedi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.