Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Girişimciliği Üzerine Yazılan İlk Kitap Yayında

Akademisyen ve Vira Stratejik Ortaklık’ın kurucusu Senem Kılıç’ın ilk kitabı “Kadın Girişimcilerin Yol Haritası” yayınlandı. Gazi Kitapevi tarafından basılan kitap, Türkiye’de kadın girişimciliği üzerine yazılan ilk kitap olma...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akademisyen ve Vira Stratejik Ortaklık’ın kurucusu Senem Kılıç’ın ilk kitabı “Kadın Girişimcilerin Yol Haritası” yayınlandı. Gazi Kitapevi tarafından basılan kitap, Türkiye’de kadın girişimciliği üzerine yazılan ilk kitap olma özelliği taşıyor.
Akademisyen ve Vira Stratejik Ortaklık’ın kurucusu Senem Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yayınlanan “Kadın Girişimcilerin Yol Haritası” adlı kitabını İzmir Alsancak’ta kamuoyuna tanıttı. Kılıç, kitabıyla girişimciliğe adım atmak isteyen kadınlara iş fikri bulma aşamasından, şirketleşmeye ve şirket yapısını oluşturan departmanların işleyişine kadar tüm evreler hakkında yol gösterici olmaya çalıştığını belirtti. Kılıç, Türkiye’de doğrudan kadın girişimcilere hitap eden ilk kitabı yazmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.
“HALA HAK ETTİĞİ ÖNEMİ BULABİLMİŞ DEĞİL”
Türkiye’de ve dünyada ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolda, özellikle de kadın girişimciliğin çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kılıç, şunları söyledi: “Ülkemizde kadın girişimcilik her ne kadar devlet tarafından desteklense de hala hak ettiği önemi bulabilmiş durumda değil. Kadın Girişimciliğin Yol Haritası ile birlikte, hem kadın girişimciliğine dikkat çekmek, hem de kendi şirketini kurarak ortaya bir değer koymak isteyen girişimci kadınlara günümüz pazar koşullarında neler yapmaları gerektiğini anlatmak istedik. Umarım bu kitap, kadınlarımız için aydınlatıcı ve girişimci olarak adım attıkları iş dünyasında faydalı olur.”
263 KADIN GİRİŞİMCİ BİN ÖĞRENCİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Kitabı oluşturma sürecinin 5 yıl sürdüğünü kaydeden Kılıç, 263 kadın girişimci ile çalıştıklarını, 18 yaşından 67 yaşına kadar pek çok kadınla röportaj yaptıklarını, üniversitelerinin girişimcilik kulüplerinde yer alan bine yakın öğrenci ile görüştüklerini belirtti. Kılıç, profesyonelleşme ve markalaşmada geri kalındığını savunarak, “Bu kitap; iş fikri olan, cesareti olan, cesaretini temkinle perçinlemiş, toplumun bilgi üretmeden fikir üreten halini şiddetle terk etmesi ve bilgi sahiplerinin, iş fikri olan girişimcilere el vermesi üzere kurgulandı. Türkiye’de sesi duyurulmaya ihtiyacı olan 100 binlerce kadın girişimci var. Biz bu kitabı kadın girişimcilere hediye ettik” ifadelerini kullandı.
KILIÇ’TAN YENİ PROJELER
Türkiye’de kadın işverenlerin 10 binde 2 olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bugün Türkiye’de kadının istihdamdaki yeri yüzde 4’se bunun yüzde 35’e yakını kayıt dışı istihdamdır. Bugün içinde bulunduğumuz durumda bir şeylerden şikayet ediyorsak, bu döngüye bir Don Kişot’un ya da Don Kişotlar’ın hançerini saplaması lazım” diye konuştu. Yeni kitap çalışmasının da sürdüğünün müjdesini veren Senem Kılıç, “Genç girişimcilere yönelik bir kitap projem daha var. O kitabın ardından ise yeni sanayi devrimi Endüstri 4.0 üzerine bir kitap yazmak istiyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.