Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: "Tüm haklarımızı savunmaya bu meydanlardan devam edeceğiz"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında, "Kadınların karşısına çıkan 10 temel mücadele alanlarımız için özgürlüğümüze kastedilen bu günlerde 30 ilde eylemdeyiz, tüm illerde bir araya...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenen basın açıklamasında, "Kadınların karşısına çıkan 10 temel mücadele alanlarımız için özgürlüğümüze kastedilen bu günlerde 30 ilde eylemdeyiz, tüm illerde bir araya geliyoruz" ifadelerine yer verildi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nde düzenlenen toplantıya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Av. Selvi Tunç, eşinden şiddet görmüş kadınlar ile kızı damadı tarafından öldürülen baba katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Av. Tunç, “Nil Güloğlu, Emine Demirtaş, Kader Kaya, Hande Kader, Ayşegül Terzi ve daha niceleri, şort giydiğimiz için dahi saldırıya açık hale gelmiş durumdayız. Kadınların karşısına çıkan 10 temel mücadele alanlarımız için özgürlüğümüze kastedilen bu günlerde 30 ilde eylemdeyiz, tüm illerde bir araya geliyoruz. Taleplerimiz, boşanma hakkımızı elde etmek için, idam değil Özgecan yasası için, nefret cinayetlerinin son bulması için, cinsel şiddete çözüm diye sunulan hadım yönetmeliğinin kaldırılması için çocuk istismarını durdurmak ve AYM kararının iptali için, iş yerinde tacizin son bulması için, üreme hakları siyasette ve her alanda kendi kararı için, okurken ayrımcılığa şiddete uğrayan ve eğitimden mahrum bırakılan öğrenci kadınlar için, kadınlar için hayati olan laiklik için en çok kadınları vuran savaş ortamına karşı mücadeleye devam edeceğiz. Mücadelemizle, yakın zamanda Ayşegül Terzi’ye saldıran kişi tutuklandı. Laiklik yoksa ne boşanma hakkımızdan, ne eğitim hakkımızdan ne kıyafet özgürlüğümüzden ne cinsel yönelimlerimize dair özgürce alabildiğimiz kararlardan bahsedebiliriz. Dün bir kadın olarak sus diyenler, bugün çocuk doğurmazsan eksiksin, erkeğine itaat et diye bizlere seslenirken, içindeki şiddeti bu sözlerden destek alarak kadınlara zarar veren erkeklerin sırtlarını sıvazlıyor. Biz Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlar olarak tüm meydanlardan bu kadın düşmanlarına sesleniyoruz, değil mırıldanmak bizlerin kendi hayatımıza dair vereceğimiz kararlar ve modern haklarımız için ağzınızı dahi açamazsınız. Bizler başta yaşam hakkımız olmak üzere tüm haklarımızı savunmaya bu meydanlardan devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.