Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadifekale Şehitliğinde Çanakkale Hüznü

Çanakkale Deniz Zaferinin 101’inci yıldönümü, İzmir’de gözyaşları ve hüzünle kutlandı.18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle İzmir Kadifekale Hava Şehitliğinde tören düzenlendi.Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak,...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Deniz Zaferinin 101’inci yıldönümü, İzmir’de gözyaşları ve hüzünle kutlandı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle İzmir Kadifekale Hava Şehitliğinde tören düzenlendi.
Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, askerler ve şehit yakınları katıldı. Tören anıta çelenk konulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı ile başladı. Eda Dalgın ve Çağdaş Çelik adlı öğrencilerin şehitler için yazdığı şiiri okuması esnasında bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sebahattin Külah’ın da konuşma yaptığı törenin ardından, Vali Mustafa Toprak anı şeref defterini imzaladı.
“TÜRK MİLLETİNE İLHAM KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEKLER”
Vali Mustafa Toprak, şeref defterine şunları yazdı: “Ülkemizin, devletimizin bölünmez bütünlüğü, istiklali uğruna, vatan uğruna kutsal canlarını emanet eden aziz şehitlerimizi anmak üzere huzurunuzdayız. Türk milletinin istikbali ve istiklali uğruna canlarını feda ettiniz. Şartlar ne olursa olsun yüce Türk milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiniz. Bunların yanı sıra insanlığa bağlılığınızla insanlık tarihinde şerefli ve onurlu yerinizi aldınız. Bu şahsiyetiniz Türk milletine ilham kaynağı olmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, şehitlerimiz, gazilerimizi sonsuz rahmetle anıyorum. Bize emanet bıraktığınız tüm kutsal değerleri ilelebet yaşatacağımıza söz veriyoruz. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun.”
Şehitler için dua okuyan protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Askerler de şehitliği ziyaret edenlere lokma dağıttı.
MİNİK YAVRULAR KUR’AN OKUDU
Protokol üyeleri çocuklarını terörle mücadelede kaybeden acılı ailelere de başsağlığı diledi. Burada özellikle anneler, evlatlarını kaybetmenin dinmeyen acısıyla oğullarının mezarı başında gözyaşı döktü. Şehit evlatlarının mezarlarını büyük titizlikle temizleyen kimi anneler, mezar taşlarının tozunu elleriyle aldı. Evlatlarının, eşlerinin başında Kur’an okuyan aileler, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlerin minik evlatları ise her şeyden habersiz mezarın başında oynadı. Kimi çocuklar da şehit yakınlarının başında Kur’an okuyarak dua etti.
GÖZYAŞLARIYLA MEZAR TAŞINA SARILDI, ÖPTÜ
Oğlu Halit Ziya Çelik’i bu yıl şehit veren Mesude Cennet Çelik, gözyaşlarıyla oğlunun mezar taşını öptü, sık sık oğluna sarılır gibi mezarına sarılarak “Büyük oğlum idi, komutanımdı. Allah başka anaları yakmasın. Ben küçük yaşta onu komutan yaptım” dedi. Vali Mustafa Toprak’ın başsağlığı dilediği Çelik, “Valim bundan daha büyük acı var mı, acının da acısı bu” diye konuştu.
“ÇANAKKALE RUHUYLA BU ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ"
İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatice İşbilen de 16 yıl önce eşini şehit verdiğini belirterek, “Nefes aldığımız sürece onları anmalı, dua etmeliyiz. Bu günlerde ülkemiz zor bir süreç geçiriyor. O savaşlar Çanakkale ruhu, birlik ve beraberlikle yenilmiş. İnşallah bu gün de birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri aşacağız. Şehitlerimizin şefaatleri ile zor günleri atlatacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.