Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KADEM’e yer tahsisine meclisten onay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) Samsun’da yer tesis edilmesi maddesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi.Samsun...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) Samsun’da yer tesis edilmesi maddesi Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından kabul edildi.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı son toplantısında, komisyonlardan meclise havale edilen 53 gündem maddesi Büyükşehir Belediyesi merkez binası toplantı salonunda ele alındı. Maddelerden 48’i oy birliği karara bağlanırken, Atakum ve Kavak ilçelerinde yapılması planlanan güneş enerjisi üretim santrallerinin yapılması için görüşülen enerji üretim alanı belirlenmesine ilişkin nazım imar planı tekliflerini kapsayan 3 madde ise oy çokluğu ile karara bağlandı. Vezirköprü ilçesi sınırlarında yer alan bir yapının imar planı değişikliği teklifi de oy çokluğu ile karara bağlandı.
Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanlığını Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz’ın, Başkan Yardımcılığını ise Sümeyye Erdoğan’ın yaptığı KADEM’e yer tesis edilmesi maddesi komisyonda oy birliği ile kabul edilip meclise havale edilirken, karara bağlama aşamasında MHP ve CHP üyeleri duruma tepki göstererek ret oyu verdiler. Derneğin siyasi bir yönünü daha önceden bilmediklerini söyleyen CHP ve MHP üyeleri maddeye ret oyu verdi. Böylece 48 madde oy birliği ile, 5 madde de oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı.
Kadın ve Demokrasi Derneği’ne Ulugazi Mahallesi’nde bulunan Paşa Konağı’nın bir bölümünün 3 yıl süreyle bedelsiz olarak verilmesi konusunda ortak hizmet protokolü imzalanacağını belirten Meclis Başkan Vekili Turan Çakır’ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfenk, “Grup olarak oy vermeyiz. 2012 yılına kadar belediyelerin ve diğer kamu kurumlarının beraber hizmet üretmesi konusunda net hükümlülük koyuyor, ortak hizmet üretebiliyordu. Vakıf, dernek, kamu yararına dernekler gibi. TÜRGEV’e 10, TÜGVA’ya 7 yıllığına yerler kiralanmasına karar aldık. Bu bizi ayrımcılığa getirir. Kamu kurumları arasında bedelsiz tahsis yapılabilir. Bedelsiz olarak bir derneğe yer tahsis yapılamaz. Maddeyi böyle geçirirsek suç işlemiş oluruz” dedi.
Daha sonra söz alan MHP meclis üyeleri ise “Kanarya Severler Derneği de var. Kanarya severler ile aynı ideolojiyi paylaşanların farklı ideolojileri benimseyenlerin oraya gitmeyeceği çok açık. Bir tarafından bu derneğin siyasi yapısı var. Siyasi ayrımcılıktan bahsedebiliriz. Komisyon kararındaki desteğimizi çekiyoruz. Oraya tahsis edilmiş yer restore edilmiş tarihi bir mekan. Bunu halkın hizmetine çok daha anlamlı bir şekilde sokma imkanı var. Bir kısım insanın kullanabileceği bir mekan olmaktan çıkarılması lazım. Kamu için daha olumlu olur. Ben ve grubumuz da desteğimizi çekiyoruz” diye konuştular.
Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz ise “Kamplaşma dernekleşmelerin toplumu gerdiği ve böldüğü düşünülürse, başımıza gelmiş bir musibetten sonra toplumu daha kucaklayacak faaliyetleri desteklememiz lazım. Bu derneğe değil, kanarya sevenler derneğine de başka bir hemşehri derneğine de karşıyım. Kampalaşma ayrıca ülkemize daha pahalıya patlar. Gün kamplara ayrılarak alt yapı oluşturmak değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni seven devlete bağlı herkesle birlik içinde hareket etme günüdür” şeklinde konuştu.
Tüm konuşmacıları dinledikten sonra söz alan Çakır, “Biz burada zaten bir ve beraberiz. Bu derneğin kadın ve demokrasiyi kapsaması önemli. Hepimizin en önemli varlıklarıdır. Demokrasi vazgeçilmezimizdir. Bu iki kelimenin bu dernekte varlık bulmasını umuyorum” ifadelerini kullandı.
Madde oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.