Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak Yapılara Elektrik Ve Su Aboneliği Müjdesi

Ak Parti Mkyk Üyesi Ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Geçen Hafta Meclis’ten Geçen Torba Kanun İle İmar Mevzuatına Aykırı Yapılara Elektrik, Su Bağlanabilmesine İmkan Tanındığını İfade Etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaçak Yapılara Elektrik Ve Su Aboneliği Müjdesi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta Meclis’ten geçen torba kanun ile imar mevzuatına aykırı yapılara elektrik, su bağlanabilmesine imkan tanındığını ifade etti.
AK Parti’nin 1 Kasım seçim vaatleri arasında kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesinin yer aldığını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “AK Parti olarak 1 Kasım seçim sonuçları sonrasında hızlı bir şekilde kolları sıvadık ve milletimize verdiğimiz sözü yerine getirme noktasında gece gündüz demeden çalıştık. Allah’a çok şükür ki seçimlerin üzerinden henüz 6 ay geçmemiş olmasına rağmen vaatlerimizin tamamına yakınını hayata geçirdik. İzmir’imiz için özelikle Bornova, Bayraklı ve Konak gibi ilçelerimiz için büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm şartı ile kaçak yapılara elektrik, su bağlanabilmesinin önünü açacak düzenlemeyi de hayata geçirdik. AK Parti her zamanki gibi sözlerinin arkasında durmakta ve seçim vaatlerini bir bir yerine getirmektedir” dedi.
“GÖREV BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE DÜŞÜYOR”
Dağ, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yapılan düzenleme ile kentsel dönüşüm yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan ve 1 Kasım 2015 öncesi yapılan yapılardan, yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı ve aboneliği yapılacaktır."
Yapılan geçici abonelik süresinin 5 yılı geçemeyeceğini anlatan Dağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, 5 yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecektir. Yani 5+5 olmak üzere 10 yıl boyunca kentsel dönüşüm şartı ile elektrik ve su aboneliğinden faydalanabilinecek. Bu noktada artık görev büyükşehir belediyelerine düşmektedir. Büyükşehir belediyeleri bu konuda kısa sürede harekete geçmeli, bu alanları kentsel dönüşüm alanı olarak ilan etmeli ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerekeni yapmalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.