Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jinkosolar Fv Güneş Paneli Tedarik Ediyor

Güneş enerjisi FV endüstrisinin global lideri JinkoSolar Holding Co., Ltd. (JinkoSolar), Türkiye’de kullanılmak üzere DST Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (DST Enerji ") şirketine 7 MW gücünde FV güneş paneli tedarik ettiğini duyurdu.Ali Can...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güneş enerjisi FV endüstrisinin global lideri JinkoSolar Holding Co., Ltd. (JinkoSolar), Türkiye’de kullanılmak üzere DST Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (DST Enerji ") şirketine 7 MW gücünde FV güneş paneli tedarik ettiğini duyurdu.
Ali Can Takunyacı, enerji üretim şirketinin üst yönetim pozisyonlarında edindiği 19 yıllık tecrübeyle Nisan 2014 tarihinde kendi şirketi DST Enerjiyi kurdu. Güneş enerjisi proje geliştirme sürecinin akabinde şirketin ilk EPC projesi olan 7 MW kurulu güce sahip Ortakonak-1 güneş enerjisi tesisini açan Takunyacı, şöyle konuştu: "Bu tesis, Türkiye’nin Orta Anadolu bölgesindeki Konya’da bulunmakla birlikte 137.000 m2’lik bir alana sahiptir. Mart 2015 tarihinde yatırımcı GNCR Holding ile sözleşme imzalandı. Tasarım, proje onayı ve arazi geliştirme süreçlerinin akabinde DST Enerji, Eylül 2015 tarihinde saha çalışmalarını başlatmıştır. Şirket, bu ilk önemli projesi kapsamında JinkoSolar’ın JKM260PP polikristal modüllerini tercih etmiştir."
Yoğun bir saha çalışmasının ardından Mart 2016 tarihinde TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) ile geçici kabul imzalanmış ve tesisin ticari faaliyete başladığını anlatan Takunyacı, şunları söyledi:
"Gölgeleme kayıpları, kablolama kayıpları, dönüştürücü kayıpları ve uyumsuzluk kayıplarını asgari düzeye indirebilmek amacıyla bu tesisin yapım aşamasında mühendislik bilgilerimizden faydalandık. Bu kapsamda seri planlama ve dönemsel eğim açısı ayarlama çeliği de uygulanmıştır. İlk aya ait enerji verimlilik sonuçları, Ortakonak-1 güneş enerjisi tesisinin Türkiye’deki en etkin güneş enerjisi tesislerinden birisi olacağını göstermiştir. Bu mükemmel projeye katkılarından ötürü ekibime, yatırımcıya ve çözüm ortaklarımıza teşekkür ederim."
Jinkosolar’ın Türkiye Müdürü Arda Kristaporyan da şu ifadeleri dile getirdi: "DST’nin ortağı olduğumuz ve tasarım, mühendislik ve yapım açısından bu benzersiz projeleri geliştirdiğimiz için gururluyuz. Esnekliğimiz, güvenilirliğimiz ve teknik gücümüz, DST’nin gerekliliklerine yanıt vererek gelecekte de sürdürülebilir ve istisnai bir ortaklığa sahip olmamızı sağlamıştır. Ortaklarımızla birlikte bizi daha güçlü kılan ve piyasadaki lider rolümüzü koruyan (PID etkisine karşı koruma içeren) içermeyen modüllerimiz sayesinde ortaklarımızın olağanüstü saha performanslarını görmek bizi mutlu ediyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.