Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jınha Muhabiri Serbest Bırakıldı

Diyarbakır’da haber takibi yaparken gözaltına alınıp tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer, tahliye edildi. Canözer’in duruşmasını takip eden gazetecilerden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, cezaevindeki son gazeteci...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jınha Muhabiri Serbest Bırakıldı
Diyarbakır’da haber takibi yaparken gözaltına alınıp tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer, tahliye edildi. Canözer’in duruşmasını takip eden gazetecilerden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, cezaevindeki son gazeteci çıkana kadar bu desteğin devam etmesini umut ettiklerini kaydetti.
Diyarbakır’da haber takibi yaparken gözaltına alınan ve tutuklanan JINHA muhabiri Beritan Canözer’in yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmayı, aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazeteci-yazar Celal Başlangıç, Cumhuriyet Gazetesi Haber Koordinatörü Ayşe Başlangıç, Evrensel Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Fehim Işık, Ceyda Karan, Kumru Başer, Arzu Demir ve İshak Karakaş’ın da bulunduğu çok sayıda gazeteci izledi. Duruşmada savcının tahliye talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme, Canözer’in tahliyesine karar verdi.
Duruşma çıkışında gazeteciler adına açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bir arkadaşlarının daha tahliye olduğunu belirterek, artık bunları saydıklarını ve 30 meslektaşlarının daha içeride olduğunu söyledi. Dündar, “Bu ilginin devam etmesini diliyoruz. Bu nöbetlerin sonuç verdiğini görüyoruz. İçeride gazeteciler var. Özellikle bizlerin meslektaşlarımızı yalnız bırakmamamız lazım. Bu ilgiye ve baskıya devam edersek bütün gazetecileri çıkarırız. Son gazetecide çıkana kadar bu ilginin ve desteğin devam etmesini ümit ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.