Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jeoloji Mühendisinden ‘Sathi Asfalt’ Uyarısı

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, sathi asfaltın kazalara neden olduğunu belirterek, Türkiye’nin bunu kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, asfalt sezonunun açılması nedeniyle uyarılarda bulundu....

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, sathi asfaltın kazalara neden olduğunu belirterek, Türkiye’nin bunu kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.
Jeoloji Yüksek Mühendisi Ümit Işık, asfalt sezonunun açılması nedeniyle uyarılarda bulundu. Sathi asfaltın Türkiye’de yoğun bir şekilde kullanıldığını belirten Işık, “Bilindiği üzere standartlara göre yapılmayan sathi kaplamalı yollar trafik kazalarına neden oluyor. Hem kazaların azaltılması hem de yapılan yolların ömrünün uzun sürmesi için Bitümlü Sıcak Karışım (beton asfalt) asfalt yapılmalıdır. Sathi kaplamalı yollar hem ucuz hem güvensiz. Beton asfalt ise hem uzun ömürlü hem de trafik kazalarına neden olmuyor. Üzerinde vurgulamak istediğimiz asıl nokta karayollarımızda ne yazık ki göçme, oturma, heyelan gibi olumsuzlukların yanı sıra uygun standartlara göre yapılmayan yollarda başlı başına bir sorun. Yetkililere sesleniyorum, artık bu uygulamadan vazgeçilmeli. Gelişmiş ülkeler de sathi kaplama yerine beton asfalt kullanıyor. Bizler de bu gelenekçi anlayıştan vazgeçmeliyiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.