Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jennifer Lopez, Sting, Scorpions Antalya’ya Geliyor

ATSO Başkanı Davut Çetin, Turizm Bakanlığı’na sunduğu projenin ardından EXPO 2016 kapsamında Jennifer Lopez, Sting, Scorpions’un Antalya’ya geleceğini ve programın yapıldığını söyledi. Daha önceki projede yer alan Madonna’nın ise...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATSO Başkanı Davut Çetin, Turizm Bakanlığı’na sunduğu projenin ardından EXPO 2016 kapsamında Jennifer Lopez, Sting, Scorpions’un Antalya’ya geleceğini ve programın yapıldığını söyledi. Daha önceki projede yer alan Madonna’nın ise program ücretinin yüksek olmasından dolayı gelemeyeceği ifade edildi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayer, ATSO Başkanı Davut Çetin ve meclis üyelerinin katılımıyla ATSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, terör olaylarının turizme ve ekonomiye etkisini değerlendiren Başkan Davut Çetin, özellikle yabancı basında ciddi rakamların ifade edildiğini belirterek, "Turizmde 2007 yılına dönme riskimiz var. Bazı arkadaşlarımız tekrar başa dönüyoruz diye açıklama ve uyarıda bulundular. Rakam konuşup moral bozmak istemiyoruz, ama yabancı haber kanallarında bile bunlar söyleniyor. Avrupa’da yaz rezervasyonlarında yüzde 40’a yakın düşüşler görüyoruz, sezonda biraz kurtarılabilir, ama şu anda bir şey söylemek mümkün değil. Turizmde 3 ayda yüzde 26, Mart ayında yüzde 25 oranında düşüşle karşı karşıyayız. Yaz aylarında ise böyle olmayacak, Rusya ve Almanya etkili olacak. Önemli bir kaybı Avrupa pazarında görüyoruz. Antalya ekonomisinde şimdiden olumsuz sinyaller görüyoruz" dedi.
"EKONOMİ DÜŞÜŞTE"
Ekonomiye ilişkin değerlendirmesinde ise Başkan Çetin, doların bandını korumasının olumlu olduğunu ancak ekonomide bazı düşüşlerin olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Kur ve faiz cephesindeki istikrara rağmen ekonomiden yavaşlama belirtileri gelmektedir. Otomobil satışları ocak ve şubat ayında geçen yıla göre düşüştedir. Konut satışı geçen yıla göre yavaşlamaktadır. Kredi kullanımında da az da olsa yavaşlama görülüyor. Şubat ayında bireysel kredilerde artış yıllık olarak yüzde 7-8 aralığına inmiş. Buna rağmen beyaz eşya satışları devam ediyor ve ekonomi aynı tempoda gidiyor. Konut satışında Türkiye geneli artmaya devam ederken, Antalya’da hem yerli hem yabancıda düşüş gerçekleşti. Özellikle kredili satışlarda düşüş var."
ÖDÜL TÖRENİ TARTIŞMALARI: "UZATMAYA GEREK YOK"
ATSO’nun geleneksel ödül töreninde ATSO özel ödülünün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’a verilmesinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından tepkiyle karşılanmasına Başkan Çetin kürsüden yanıt verdi. Ödül töreni için herkese davetiye gönderdiklerini belirten Çetin, "Tören tarihini Sayın Çavuşoğlu ve Sayın Hisarcıklıoğlu ile birlikte belirledik. Rifat başkanımız, doktorunun tavsiyesi üzerine, seyahat edemeyeceği için gelemedi. Sayın Çavuşoğlu son anda programı değiştiği için gelemedi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı yakından bilen herkes gerçekleri bilir. Biz burada 40 bin üyemizi temsil ediyoruz. Biz her zaman meclis ve yönetim kurulu olarak 40 bin üyeyi temsil etmenin sorumluluğuyla hareket ederiz. Herkesten de aynı tavrı bekleriz. Bizim davamız Antalya turizminin, ticaretinin, sanayisinin, tarımının davasıdır. Antalya bir krizle karşı karşıyayken, bizim üyemiz hayatta kalma mücadelesi verirken bu konularla Antalya gündemini işgal edemeyiz, Antalya’ya böyle şeyler yakışmaz. Bugüne kadar hep nezaketle davrandım, bu nezaketimi de sonuna kadar sürdüreceğim. Daha fazla uzatmaya gerek yok" dedi.
JENNİFER LOPEZ, STİNG, SCORPİONS ANTALYA’YA GELİYOR
ATSO Başkanı Çetin, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a geçtiğimiz aylarda bir proje hazırlayarak içinde Madonna ve Jennifer Lopez’in de bulunduğu dünya starlarından bir kaçının Antalya’ya EXPO kapsamında gelmesini ve ekonomiye katkı sağlanmasını talep etmişti. Taleplerinin karşılık bulduğunu belirten Çetin, "Madonna, Jennifer Lopez gelsin demiştik. Nihayet güzel bir program da ortaya çıkıyor. Eğer bir aksilik çıkmazsa, gerçekten Jennifer Lopez, Sting, Scorpions gibi dünya çapında isimlerin gelmesi gündemde. Böyle isimler ilk kez Antalya’ya gelmiş olacak. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan Madonna’nın yüksek miktarda ücret teklif etmesinden dolayı programının iptal olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.