Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarmanın Eğitimli Köpeklerinden Nefes Kesen Gösteri

Sivas’ta Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177’inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende jandarmanın eğitimli köpeklerinin gösterileri ilgiyle izlendi.Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle ilk olarak...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177’inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende jandarmanın eğitimli köpeklerinin gösterileri ilgiyle izlendi.
Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle ilk olarak İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunun ardından İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, diğer protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan Jandarma Teşkilatı’nın 177’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek,"Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveniyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bugüne günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonrada olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu vatandaşa insan merkezli adaletli, sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer almıştır" dedi.
Törende uyuşturucu madde arama köpeği ’Geçim’in uyuşturucu saklanan araçtaki uyuşturucu maddeyi bulması, iz takip köpeği ’Hasır’ın gösterileri, bomba köpeği ’Vip’in kutuya saklanan patlayıcı maddeyi tespit etmesi ilgiyle izlenirken büyük beğeni topladı. Daha sonra ise jandarma bomba imha uzmanı ekipleri şüpheli bir kutuyu etkisiz hale getirdi. Ardından Vali Gül, günün anısına jandarma bahçesine fidan dikti. Tören askeri araçlar ve çeşitli silahların yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.