Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarmanın Eğitimli Köpekleri Ayakta Alkışlandı

Iğdır’da, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177’inci yıl dönümü düzenlenen törende, jandarmanın eğitimli köpeklerinin gösterileri ayakta alkışlandı.Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Iğdır’da Jandarma...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 03:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 03:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’da, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177’inci yıl dönümü düzenlenen törende, jandarmanın eğitimli köpeklerinin gösterileri ayakta alkışlandı.
Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle Iğdır’da Jandarma Alay Komutanlığı kutlama töreni düzenledi.
Törene; Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ekrem Küçükberber, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Ulus, diğer protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı.
Törende konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Ulus, Jandarma Teşkilatı’nın 177’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.
Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş olduğuna vurgu yapan Ulus, “ Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveniyle kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz” dedi.
Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da, jandarma teşkilatının 1839 yılından bu yana nasıl bir gelişim içerinde olduğu görülmekte olduğunu belirterek, “teşkilatımız Emniyet ve sahil güvenlik birilerimiz halkımızın güvenliği ve huzur için 177 yıldır canla başla mücadele vermiştir ve gerektiğinde vatan için ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu uğurda şehit vermiştir. Bu teşkilatımızın bu yöndeki çalışmalarını kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, yıl dönümlerini kutluyorum” şeklinde konuştu.
Törende uyuşturucu madde arama köpeğinin uyuşturucu saklanan araçtaki uyuşturucu maddeyi bulması, tütün köpeğinin araçtaki kaçak sigaraları bulması ve itaatlik gösterileri izleyicilerinin büyük beğenisini topladı.
Program askerlerin geçiş törenin ardından; askeri araçlar ve çeşitli silahların yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.
Öte yandan kutlama kapsamında Jandarma İl Komutanlı protokol üyeler, şehit ve gazi aileleri ile askeri personel ile birlikte iftarda da buluştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.