Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarma Komutanlığı’na 39 Uzman Erbaş Daha Katıldı

Kilis İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 39 jandarma komando uzman erbaş görevine başladı.İzmir Foça’da Komando İhtisas eğitimlerini tamamlayarak İl Jandarma Komutanlığı emrine atanan tamamlayan 39 jandarma komando...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 39 jandarma komando uzman erbaş görevine başladı.
İzmir Foça’da Komando İhtisas eğitimlerini tamamlayarak İl Jandarma Komutanlığı emrine atanan tamamlayan 39 jandarma komando uzman erbaş, 15 günlük Kilis’teki eğitimlerinden sonra görevlerine başladı. 39 kişiden oluşan jandarma komando uzman erbaşın kıtaya başlaması nedeniyle bir program düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen törene Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, ile il Jandarma Komutanlığında görevli subay, astsubay ve uzman erbaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, kendini vatanın bölünmez bütünlüğüne, yüce milletine, bayrağına ve devletine adamış, tarihi şan ve şerefle dolu jandarma teşkilatına yeni katılan uzman erbaşların intibak eğitimi tamamlandığını ifade ederek, “Jandarma teşkilatı geride bıraktığı bir buçuk asrı aşkın süredir yaptığı hizmetlerle, ulusumuzun gönlünde bir güven abidesi gibi yükselmenin kıvancını yaşamaktadır. Güvenlik ve huzur, insanlık tarihi boyunca, insanların temel yaşam ihtiyaçlarının başında gelmiştir. Jandarma teşkilatı, çelik göğsünü bölücü teröre siper ederek vatan, millet ve cumhuriyet uğrunda şehit olanların ve kahraman gazilerimizin bize bıraktığı mirastır. Gücünü milletinden. cesaret ve maharetini onun milli karakterinden alan Türk silahlı kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, daima kendini yenileyen, çağdaş ve dinamik yapısıyla, görev yaptığı en ücra noktada Türkiye cumhuriyetinin gücü ve teminatı olan jandarma; kendisine verilen görevleri her türlü arazi ve iklim koşullarında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, kar, yağmur-çamur demeden mesai mefhumu gözetmeksizin, kanı ve canı pahasına gerektiğinde bütün zorluklara ve imkansızlıklara katlanarak yerine getirmeye; kendisinden hiç bir şey esirgemeyen, yüce ve asil Türk milletine, ulu önder. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi,bundan sonra da aynı kararlılıkla hizmet etmeye devam edecektir” dedi.
Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kilis’in hassasiyeti ve görev etkinliğinin attırılması kapsamında, yapmış olunan teklifleri ve görüşmeler neticesinde olan Merkez ve Elbeylı ilçesine bağlı asayiş timi kadroları uzman erbaş kadrolarına dönüştürülmüştür. Ayrıca Kocabeyli Jandarma Komutanlığı’na jandarma iç güvenlik timi teşkil edilmiş ve yeni temin edilen erbaşların istihdamı kadrolara yapılmıştır.”
Eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayan 39 kişiden jandarma komando uzman erbaş arasında silah söküp takma yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan Uzman Erbaş’a Kilis Valisi Süleyman Tapsız tarafından hediye verildi. İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli komandoların silahlı gösterileri nefesleri kesti. Tören, resmi geçit ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.