Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İztuzu’nda Süreç Devam Ediyor

Muğla’nın dünyaca ünlü İztuzu sahilinde yaşanan işletme krizinde idari süreç devam ediyor.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen ‘’ivedi olarak boşaltılması yönündeki’’ yazının ardından Muğla...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın dünyaca ünlü İztuzu sahilinde yaşanan işletme krizinde idari süreç devam ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen ‘’ivedi olarak boşaltılması yönündeki’’ yazının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) iktisadi işletmesi yetkilileri ve DALÇEV A.Ş. yetkilisi Ramazan Oruç, Ortaca Kaymakamlığına giderek idari süreç hakkında bilgi aldı.
MSKÜ İktisadi İşletmesi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, İztuzu’nda yaşanan belirsizliğin hem turizmcileri hem de yöre halkını rahatsız ettiğini belirtti. Özler, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığından dün gelen yazıya istinaden, bizde bugün Kaymakam Bey’e geldik. Bakanlıktan gelen yazıyı sorduk, Kaymakam Bey de gerekli işlemleri ve yazışmaları yapacağını ifade etti. İztuzu bize emanet bırakıldığı için biran önce boşaltılmasını ve turizm sezonuna hazırlanmasını istiyoruz. Biz üniversite olarak bir an önce bu meselenin çözülmesini bekliyoruz. Konunun bu hafta içinde netleşeceğini düşünüyoruz’’ dedi.
‘’YARGITAY KARARINI GÖRÜNCE BAKANLIĞIN TAVRININ DEĞİŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’’
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğüne Yargıtay kararını ve sürecin nasıl işlediğini bir dosya ile ilettiklerini ifade eden DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, ‘’Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son Yargıtay kararından haberi olmadığını düşünüyorum. Burası bir hukuk ülkesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da Yargıtay kararına saygı göstereceğini umuyorum. Bir resmi kurum, bir Bakanlık Yargıtay kararını tanımam derse içinden çıkılmaz bir durum alır. Bakanlığın, Yargıtay kararını gördükten sonra tavrının değişeceğini düşünüyorum’’ diye konuştu.
‘’ALANI İVEDİ OLARAK BOŞALTIN’’
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine tahsis edilen alanda hukuka aykırı biçimde DALÇEV A.Ş yetkilisi Ramazan Oruç tarafından 11 Mayıs 2016 tarihinde işgal yapılmış olduğundan, alanın kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim’’ ifadeleri yer aldı.
Üniversite yetkilileri geçtiğimiz hafta İztuzu Plajı’nın özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuş, Kaymakamlık belgelerin 7 gün içinde incelenerek karar alınması, kararın olumsuz olması halinde özel firma yetkililerinin plajdan kolluk kuvvetleri aracılığıyla tahliye edilmesi yönünde tutanak tutarak plajdan ayrılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.