Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İznik Doğalgaz’a Kavuştu

İznik Belediye Meydanında gerçekleştirilen ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği iftar öncesi düzenlenen ’Doğalgaz Verme Töreni’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, katılımcıların ve tüm...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İznik Doğalgaz’a Kavuştu
İznik Belediye Meydanında gerçekleştirilen ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği iftar öncesi düzenlenen ’Doğalgaz Verme Töreni’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, katılımcıların ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı.
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, 22 aylık bir sürecin sonucunda ortaya koydukları emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Tarihe tanıklık etmiş, topoğrafyası zorluklarla dolu bir ilçe olan İznik’teki çalışmalara 2014 yılında başladıklarını kaydeden Tola, ’’30 milyon lira değerinde hayata geçirmiş olduğumuz bu yatırımla, 5.000 m3/saat kapasiteli 3 bölge regülatörü, 19 bar basınca sahip 11 kilometre çelik hattı, 96 kilometre polietilen şehir içi dağıtım hattı, 47 kilometre servis hattı ve 5 bin 100 servis kutusu imalatını alt yapı çalışmaları esnasında gerçekleştirmiş bir Bursagaz olarak karşınızdayız. 2013 yılının Ekim ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından İznik ilçemizin dağıtım lisansımıza dahil edilmesiyle, Haziran 2015 tarihinde başlattığımız Orhangazi-Çakırca arasındaki Yüksek Basınç İletim Hattı çalışmalarımızı Mayıs ayında tamamladık ve bu hafta içinde gaz verdik. Bu zorlu süreçte merkezdeki 7 mahallede 10.000 den fazla aboneye hizmet verecek bir alt yapı kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz’’ ifadesini kullandı.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise ilçenin artık doğalgaz ve temiz hava ile buluşacağını vurgulayarak, ’’Artık ev hanımlarımız kül ile kömür ile soba ile uğraşmayacak. Artık İznik’te ter temiz bir çevre olacak. Bu nedenle çok mutluyuz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de AK Parti kadrolarının sadece hizmet yaptığını kaydederek, ’’Muhalefet, onlar sadece konuşuyor. İşte bu kadrolar da bu eserleri yapıyor. Biz gelmedik kavga için, bizler hizmet ve eserler yapmak için geldik. İşte bu doğalgaz projesi de onlardan biridir’’ şeklinde konuştu.
Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin öneminden bahseden Mehmet Müezzinoğlu, ’’Bugün baktığımızda gerek ülkemizde, gerekse bölgemizde kan ve gözyaşı var. Her gün onlarca insanın öldürülmesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Birlikten güç doğar anlayışına sık sık sarılalım. Birbirine öldürtülen insanlar ve terörle huzurunun bozulmasına çalışılan bir ülke. Ama birlik ve beraberliğimiz, kardeşlik duygularımızın güçlenmesi, birbirimize olan sevgi bağlarımızın güçlenmesi, inanıyorum ki, hem ülkemizde daha çok güçlü huzuru vesile olacaktır. Mazlum ve mağdur milletlerin akan kanının, gözyaşının dinmesine vesile olacaktır. O nedenle birbirimizi daha çok sevilelim, birlikten güç doğar anlayışına sık sık sarılalım’’ dedi.
’Balkanlardaki hangi kardeşimize bizden ne istiyorsunuz diye sorduğumuzda, karşılaştığımız cümle son derece kısa ve net’’ ifadesini kullanan Müezzinoğlu, ’’Siz Türkiye olarak güçlüyseniz, biz de burada güçlüyüz diye söylüyorlar. Dolayısıyla mazlum ve mağdur milletlere karşı da sorumluluğumuz var. Şu an dünyanın değişik bölgelerinde, özellikle İslam coğrafyasında silahı, çatışmayı ve savaşları körükleyenlere dikkat ederseniz, adaletten yana duruşları yok, haktan hukuktan yana duruşları yok, insanı yaşat ki devlet yaşasın duruşları yok. Dünyada gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar neyi hak ediyorlarsa bizim milletimiz de hak ediyor. Biz 14 yıllık dönemimizde hep kardeşlik, büyüme ve geleceğe umutla bakmayı, güvenle bakmayı konuştuk. Bugün Bursa farklı bir Bursa, farklı bir İznik. Bursa büyürse Türkiye büyür deniyor evet Bursa gelişiyor, Türkiye gelişiyor, İznik de büyük medeniyet değerlerinin eşliğinde her türlü hizmeti alıyor almaya devam edecek. Son derece önemli bir yatırım 51 bin 1 doğalgaz tanıtım kutusu kapılarınız önüne geldi inşallah evleriniz daha huzurlu çağdaş ve medeni olacak hanımlarınız daha da rahat edecek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.