Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirlilere Uğur Işılak sürprizi

İzmirliler darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor. 15 Temmuz’da Türk milletinin gösterdiği başarıyı bir cesaret örneği olarak yorumlayan ünlü şarkıcı Uğur Işılak, “Darbelerin yoğun yaşandığı...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmirliler darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sabaha kadar sürdürmeye devam ediyor. 15 Temmuz’da Türk milletinin gösterdiği başarıyı bir cesaret örneği olarak yorumlayan ünlü şarkıcı Uğur Işılak, “Darbelerin yoğun yaşandığı Ortadoğu ülkelerine de bir örnek olacak Türk milletinin bu örnek davranışı” dedi.
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşların demokrasi nöbeti 15. gününde de devam ediyor. Darbe girişimine karşı koymak için meydanlara çıkan ülke sevdalıları, İzmir’de de Konak Meydanı’nı boş bırakmıyor. Güneşin batmasıyla birlikte alanı dolduran binlerce İzmirli, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan demokrasi nöbetinde sık sık darbe ve FETÖ lideri Fethullah Gülen karşıtı tezahüratlar yaptı.
Bu akşamki demokrasi nöbetinde Uğur Işılak’la buluşan binlerce İzmirli, ünlü şarkıcının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için bestelediği dombra şarkısıyla coştu. Minik bir hayranını sahneye alarak şarkıyı birlikte seslendiren Işılak, kendi yazdığı bir şiiri de İzmirliler için okudu.
“Ortadoğu’ya örnek olacak”
Türkiye’de ilk kez bir darbenin püskürtüldüğünü dile getiren Uğur Işılak, “Ülkede ilk defa darbecilerin üstesinden gelindi. Bu zafer milletin zaferidir. O yüzden millet kutlayacak. 81 vilayette aynı manzara var şuan. En az 20 ilimize gittim oralarda da şahit oldum. Gurur verici ve tüm dünyaya örnek olacak bir manzara” dedi. 15 Temmuz’da Türk milletinin gösterdiği başarıyı bir cesaret örneği olarak yorumlayan ünlü şarkıcı, “Darbelerin yoğun yaşandığı Ortadoğu ülkelerine de bir örnek olacak Türk milletinin bu örnek davranışı” ifadelerini kullandı.
“OHAL’den FETÖcüler korksun”
Yaşanan darbe girişimin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kararının ilk başta sıkıyönetim gibi algılandığını söyleyen Işılak, “OHAL, milleti değil daha çok devleti ilgilendiren bir durum. FETÖcülerin tasfiye ile ilgili bir şey. O yüzden OHAL’den FETÖcüler korksun” diye konuştu.
“FETÖ 40 günde bitmez”
FETÖ/PDY ile mücadelenin 10-20 sene kadar daha sürebileceğini savunan Işılak, “Bu mücadele devam edecek. Çünkü bu örgüt 40 günde oluşmadı. Kaç tane iktidar eskitmiş, 40 yıl var bu örgütün arkasında. 40 yıllık geçmişi olan örgütü 40 günde tasfiye edemezsiniz. Gerçekçi olacağız, bu uzun vadeli bir mücadele. Sabırlı olacağız, devletimizden, milletimizden yana olacağız” dedi.
“Dombra önemli bir görev yapıyor”
Vatandaşların çok sevdiği dombra şarkısının sözlerini 1 saatte yazdığını anlatan Uğur Işılak, “Dombra, bir lidere 20 yıl beslenen muhabbetin eseridir. 2014’te ve 17-25 Aralık sürecinde çok önemli bir görev yaptı Dombra. Bugün de onu yapıyor. Asrın liderine bir eser yapmanın gurunu yaşıyorum” diye konuştu.
Dombrayı bugüne dek yaklaşık 2 bin defa dinlediğini ifade eden Işılak, “Ne zaman meydanda okusam yeni okuyormuşum gibi heyecanlanırım. İnsanlar da yeni dinliyormuş gibi o heyecanla dinliyor. Eserin güzelliğinden ziyade kime yapıldığı önemli. Bu eseri Türkiye’de, dünyada başka bir lidere yapmış olsanız karşılığını bulması mümkün değildi. Onun için kimin yaptığından ziyade kime yapıldığı daha önemli” dedi.
Erdoğan ve Yıldırım’ı takip ettiler
Gecenin ilerleyen saatlerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasını meydana kurulan dev ekranlardan canlı takip eden İzmirliler, demokrasi nöbetlerine sabahın ilk ışıklarına dek devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.