Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’in göbeğinde organ bağışı için nefes kesen gösteri

İzmir’de, Organ Bağışı Haftası kapsamında bağışlara dikkat çekmek isteyen MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ve oğlu Muhammet Ali Ülkü, organ bağışını anlatan logolar ve yazılarla giydirilen yarış otomobilleri ile gösteri...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, Organ Bağışı Haftası kapsamında bağışlara dikkat çekmek isteyen MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ve oğlu Muhammet Ali Ülkü, organ bağışını anlatan logolar ve yazılarla giydirilen yarış otomobilleri ile gösteri yaptı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı, iş adamı ve Türkiye pist maxi grup şampiyonu Ümit Ülkü ile oğlu Muhammet Ali Ülkü, organ bağışına dikkat çekmek için bir etkinlik hazırladı. Organ bağışını anlatan logolar ve yazılarla giydirilen VOLKİCAR yarış otomobillerine binen baba oğul, bir gösteri yaptı. Gösteri sırasında tarihi saat kulesinin etrafı güvenli bir şekilde çevrildi. Nefes kesen gösteriye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Hayranlıkla gösteriyi izleyen vatandaşlar, baba oğlu sık sık alkışladı.
"İzmir’de 3 bin 800 kişi organ bağışı bekliyor"
İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu da gösteriyi izleyenler arasında yer aldı. 3-9 Kasım tarihlerinin Organ Bağış Haftası olduğunun bilgisini veren İzzettinoğlu, "VOLKİCAR ile giydirilmiş araçlarımız ile daha çok kitleye dikkat çekmek için burada bulunuyoruz. Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişi organ bağışını bekliyor. İzmir’de 3 bin 800 kişi organ bağışını beklemekte. Her gün 5 kişi organ bağışını beklerken hayatını kaybetmektedir. Biz ülke olarak organ naklinde her donanıma sahibiz. Gerek eğitimli personelimiz gerek donanımımız gerekse de merkezlerimiz hazır; ancak bağış konusunda yetersiz kalıyoruz. Birçok hayatı aslında kurtarabiliriz. Bu amaçla da bu hafta etkinliklerimiz başladı. Her gün farklı etkinliklerle vatandaşlarımızın dikkatini organ bağışına çekmeye çalışıyoruz" dedi.
Organ bağışı yapana Ülkü Park’tan ücretsiz eğitim
MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ise, organ bağışına katkı sağlamak istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:
"Biz de organ bağışı haftasında katkı sağlamak istedik. Biz, hem İzmir Ülkü Park olarak hem de MÜSİAD olarak arkadaşlarımızla biz de bir katkı sağlamak istedik. Araçlarımızla, kendi ekibimizle buraya gelip bu duyarlılığa, bu farkındalığa destek verdik. Özellikle bugün burada organ bağışında bulunan bütün halkımıza, İzmir Ülkü Park güvenli sürüş eğitimini ücretsiz veriyoruz. Biz aynı zamanda sporcu olduğumuz için organ bağışı, spor ve sağlıklı yaşamı da bir arada o temayı da işliyoruz. Ülkemizde şu anda yaklaşık 30 bin kişi organ bekliyor. Biz bu konuda bu bilinci uyandırıp, nasıl dikkat çekip herkesin organ bağışı konusunda destek olması ve hastalarımızın sağlığına kavuşması için elimizden geleni yaptık."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.