Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’deki orman yangın devam ediyor

İzmir’in Seferihisar ilçesinde dün çıkan yangın hala devam ederken yaklaşık 200 hektar ormanlık alan yandı. Yangını söndürmek için çevre illerden ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangını çıkardığı ile ileri sürülen 2...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Seferihisar ilçesinde dün çıkan yangın hala devam ederken yaklaşık 200 hektar ormanlık alan yandı. Yangını söndürmek için çevre illerden ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangını çıkardığı ile ileri sürülen 2 şüpheli şahıs jandarma ekiplerince yakalandı. Öte yandan aynı anda Buca, Menemen ve Torbalı’da çıkan yangınlar kontrol altına alınırken 3 yangında ise toplam 100 hektar alanın yandığı öğrenildi.
Dün saat 16.00 sıralarında, Yeni Orhanlı Köyü’nde başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alınırken yangın hala devam ediyor. Yangının ilk başladığından beri müdahalede bulunana İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, aynı saatlerde Buca, Torbalı ve Menemen ilçelerinde de orman yangını çıkması nedeni ile canla başla her yere müdahale etti. Rüzgarında etkisi ile büyüyen yangına dün havanın kararması ile helikopter ve uçakla müdahaleye ara verilmiş, söndürme çalışmaları karadan devam etmişti. Yangının büyüklüğü nedeni ile, Muğla, Aydın, Uşak, Balıkesir, Kütahya, Antalya Orman Bölge Müdürlüklerinde takviye kuvvet getirildi. Gece boyunca hiç durmadan yangına müdahale edildi. Sabahın ışıması ile birlikte havadan tekrar müdahale başladı. Yangına şuan itibariyle 60 yer ekibi, 10 dozer, 12 helikopter, 3 amfibi uçak ve 500’ün üzerinde orman işçisi müdahale ediyor. Sabah 07.00 itibariyle yangın kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi.
Uyumadan çalışıyorlar
Yangının başladığı saatten itibaren ekipleri koordine eden ve gece boyunca uyku uyumayan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, ‘’Dün saat 16.00 sıralarında Orhanlı köyünde çıkan bir yangın, bunun yanı sıra Buca, Torbalı ve Menemen’de yangın vardı. 4 ayrı yangın hemen hemen aynı zamanda başladı. Ekiplerimiz zor bir çalışma içerisinde. Bu yangınlardan Buca ve Torbalı’daki yangınlar kontrol altına alındı. Seferihisar’daki yangın ise sabah karşı kısmen kontrol altına alındı. Henüz tehlike geçmiş değil, ekiplerimiz can siparane bir şekilde çalışıyor. Dün saat 16.00’dan itibaren hiçbir ekibimiz bir gram uyku uyumadan aralıksız çalışıyor. Bu izim için bir savaştır ve ekiplerimizle birlikte bu savaşı sürdürüyoruz. Akşama kadar yapacağımız çalışmalarla yangını tamamen kontrol altına alıp, soğutma çalışmalarını sürdüreceğiz. Şuana kadar tahmini olarak Seferihisar’daki yangında 200 hektarlık bir orman alanımız yandı. Buca, Torbalı ve Menemen’deki yangında ise 100 hektarlık bir ormanlık alanı yandı’’ dedi.
Jandarma ormanı yakanları buldu
Öte yandan Orhanlı köyünde çıkan yangın ile ilgili Seferihisar Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangının Kıryakası mevkiinde çıktığını belirledi. Jandarma ekiplerinin detaylı araştırması ile yangının başlangıç noktasının İzmir merkezde oturan ve ara sıra köy evine gelen emekli Yıldırım Almaç’ın evinin önünden başladığı tespit edildi. Jandarma, Yıldırım Almaç (61) ve yanında bulunana arkadaşı Niyazi Sevinç’in (59) yanına gittiğinde tedirgin davranmasından şüphelendi. Gözaltına alınana iki şahıs ayrı ayrı sorgulandığında, suçlarını itiraf ederek yangını çıkarttıklarını söyledi. Şüpheli Yıldırım Almaç ve Niyazi Sevin, tavuklar için aldıkları yem naylon torbalarını, kümesin yanında yakmak isterken kuru otlara sıçradığını ve ardında ormana sıçradığını söylediği öğrenildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli şahıs bugün sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi.
3 KİŞİ YARALANDI
Öte yandan yangın söndürme çalışmaları sırasında bir orman işçisi ve 2 sivil vatandaşın hafif şekilde yaralandığı, sağlık ekiplerince yapılan tedavinin ardından taburcu oldukları öğrenildi. Yangın söndürme çalışmaları havadan ve aradan bütün hızıyla devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.