Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de uyuşturucu vakalarında şok artış

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, İzmir’de sentetik uyuşturucu kullanımının yüzde 300 arttığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.Son yıllarda özellikle gençler arasında kullanımı gitgide yayılan...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, İzmir’de sentetik uyuşturucu kullanımının yüzde 300 arttığını belirterek, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Son yıllarda özellikle gençler arasında kullanımı gitgide yayılan sentetik uyuşturucu maddelerin tehlikelerine dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, bu maddelerin ilk kullanımda bile ölüme götürebildiğini söyledi. Son yıllarda İzmir’de 112 ambulanslarının sentetik uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle müdahale ettiği vakaların yüzde 300 artış gösterdiğini belirten Doğruyol, “16-24 yaş aralığındaki gençlerde sentetik uyuşturucu kullanım oranı her geçen gün artıyor. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının olaya müdahale etmelerinden dolayı bilgileri var. Milli Eğitim Bakanlığını da işin içine katarak bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasında fayda var” dedi.
Sentetik uyuşturucu maddelerle ilgili ailelerin de bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Doğruyol, “Yaşların küçük olması ve çocukların bilinçsiz olması, kullanımı her geçen gün arttırıyor. Milli Eğitim Bakanlığının bu konunun çok önemli bir ayağı olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerin, idarecilerin çocukların sanki velisi, ebeveyni gibi sahip çıkması gerektiğini düşüyorum” diye konuştu.
Emniyet ve sağlık ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da bu konuda sorumlulukları olduğunu kaydeden Doğruyol, “Sentetik uyuşturucuların kolay ulaşılabilir olması en büyük sıkıntıdır. Her geçen gün emniyetten yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler alınıyor ama emniyetin yaptığı operasyonlar yetmeyebilir. Gördüğümüz, duyduğumuz bu uyuşturucuları pazarlayanların emniyete bildirilmesi gerekiyor. Vatandaşın bu konuda duyarlılığı önemli” dedi.
Sentetik uyuşturucuların yaygın ve kolay ulaşılabilir olmasını düşük fiyatlara temin edilmesine bağlayan Doğruyol, “Lise çağındaki gençler bile bunu kullanıyor. Kullanım yaşı her geçen gün aşağıya iniyor. Gençlerin anormal davranışlarında ailelerin hemen sağlık kuruluşlarıyla, emniyetle irtibata geçmesinde yarar var. Burada Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri bilinçlendirme çerçevesinde sorumluluğu üzerine alırsa çok daha iyi sonuç alınabilir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.