Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Engelleri Ortadan Kaldıran Taksi

İzmir’in Bergama ilçesinde, engellilerin ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için başlatılan Engelsiz Taksi projesi ilgi gördü.Bergama Belediyesi, Engelsiz Taksi projesi başlatarak örnek bir projeye imza attı....

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de Engelleri Ortadan Kaldıran Taksi
İzmir’in Bergama ilçesinde, engellilerin ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için başlatılan Engelsiz Taksi projesi ilgi gördü.
Bergama Belediyesi, Engelsiz Taksi projesi başlatarak örnek bir projeye imza attı. Kentte, engellilerin ulaşımı konusunda yaşadığı sıkıntıların önüne geçmek için gerçekleştiren proje, vatandaşların hayatını kolaylaştırdı. Sosyal hayata erişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen projeyle, görme engelli, tekerlekli sandalye ile yaşamını devam ettiren vatandaşlar taksiden hizmet alabiliyor. Engelsiz taksi projesinden ayrıca, kimsesi olmayan yaşlı vatandaşların yararlanabildiği belirtildi.
TAKSİ 10 YOLCU VE İKİ TEKERLEKLİ SANDALYE KAPASİTELİ
Engelsiz taksinin 10 yolcu ile iki tekerlekli sandalye kapasiteli olduğunu ifade eden aracın şoförü Adnan Çakır, "Her sabah bana verilen isimleri adreslerinden alıp onları kursa, hastaneye yahut gitmek istedikleri kuruma götürüyorum. Alınmalarını istedikleri saatte ise evlerine geri bırakıyorum. Çok mutlu ayrılıyorlar” dedi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, proje hakkında bilgi verdi. Projeyle engelli vatandaşların sosyal hayata erişimini sağlamak istediklerini ifade eden Gönenç, şunları söyledi: "En kutsal görevimizden biri de, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın sosyal hayata erişimini sağlamak. Özellikle engelli vatandaşların toplumla kucaklaşması, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlara kolayca ulaşabilmesine aracı olmak. Onların yaşamlarındaki engeli olabildiğince ortadan kaldırmak. Engelsiz taksi bu amaçla başlattığımız bir projedir. Tabii sadece hastane, adliye, devlet dairesi gibi gidilmesi mecburi olan yerlere götürmek değil, onların sosyalleşmesine katkıda bulunabilecek alana kavuşturmayı da hedeflemiş bir projedir."
Engelsiz taksiyi kullanmak isteyen vatandaşların Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezine başvurarak üye kaydını yaptırabileceği veya 0 232 632 80 05 / 163 No’lu telefonu arayarak hizmetten yararlanabileceği duyuruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.