Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de emniyetten bayram tatili öncesi vatandaşlara bilgilendirme

İzmir’de, 9 günlük bayram tatili öncesi trafik polisi ekipleri denetleme yapıp sürücülere uyarıda bulundu. Polis ablaları, araçtaki çocuklara boyama kitabı ve polis aracı şeklinde kumbara hediye ederken, sürücülere de bilgilendirme broşürleri...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de emniyetten bayram tatili öncesi vatandaşlara bilgilendirme
İzmir’de, 9 günlük bayram tatili öncesi trafik polisi ekipleri denetleme yapıp sürücülere uyarıda bulundu. Polis ablaları, araçtaki çocuklara boyama kitabı ve polis aracı şeklinde kumbara hediye ederken, sürücülere de bilgilendirme broşürleri dağıttı. Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, sürücülerin trafikte dikkatli olmasını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 Eylül’de başlayıp 18 Eylül’de sona erecek olan Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların bayramı güvenli bir trafik ortamı içerisinde geçirebilmelerini sağlamak amacıyla il genelinde trafik tedbirlerini artırdı. Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu’nun da katılımıyla trafik polisleri, Konak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda trafik denetlemesi yapıp sürücüleri bilgilendirdi. Sürücüler, 9 günlük bayram tatili öncesinde uyarılırken, araçta bulunan çocuklar için polis arabası şeklinde kumbara, yapboz ve boyama kitabı hediye edildi.
İlk defa sivil ekipler yollarda bilgilendirme yapacak
Bayram tatili boyunca İzmir’de uygulanacak tedbirleri açıklayan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, "İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak toplam 794 personelimizle ’insan hayatı ve sağlığı her şeyin üzerindedir’ inancıyla tedbir planladık. Tedbirlerimiz yarın sabahtan itibaren başlayacak. Öncelikle etkili ve caydırıcı denetim yapacağız. Daha fazla sivil denetim daha fazla radarlarla seyir halinde hız kontrolü ve ihlal yapan araçların tespiti etmek üzere bayan ekiplerimiz oluşturuldu. Sivil ekiplerimiz hata yapan sürücüleri tespit edip anında sürücülerin yüzlerine cezayı kesecek. Ayrıca etkili bir trafik düzenlemesi yapacağız. Bütün şehirler arası güzergah ve otoyollarımızda görünür bir şekilde 10 kilometrede bir trafik ekiplerimiz bulunacak. Bu ekiplerimiz bir taraftan trafiği gözlerken diğer taraftan ihlalleri ilerideki sabit noktadaki ekiplere bildirecek. İzmir-Çanakkale yolu, İzmir-Çeşme yolu ve İzmir-Aydın yollarındaki kavşaklarda trafik sıkışıklıklarına yönelik tedbirler alacağız. Yarından itibaren ise 2 helikopterimiz havadan trafik kontrolü yapacak’’ dedi.
Vatandaş emniyetin uygulamasından memnun
Özel aracı ile yolculuk eden Emel Terzioğlu, emniyetin hem sürücülere yönelik bilgilendirmesini hem de araçtaki çocuklarla ilgilenmesini beğendiğini söyleyerek ’’Çok güzel bir uygulama. Herkes kemerini taksın, kurallara uysun. Ceza yemekten korkmayın canınızı koruyun. Arka koltuklarda da kemer takılmalı’’ dedi.
Mezarlıklarda tedbir alınacak
Trafik polis ekiplerinin, vatandaşların Kurban Bayramı’nda yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik, mezarlık ve alışveriş merkezleri çevresinde trafik düzeni ve güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli tedbirleri alacağı öğrenildi. Trafik kontrolleri esnasında, trafik kültürünü geliştirmek amacıyla çocuklar için tasarlanan ‘kumbara, yap-boz, rüzgar gülü, cetvel, boyama kitabı’ gibi trafik eğitim materyelleri araçlarda seyahat eden çocuklara trafik polis ekiplerince verilecekken ayrıca hız, emniyet kemeri, koruma başlığı, çocuk taşıma koltuğu, güvenli araç sürme kurallarını kapsayan el broşürleri de sürücülere dağıtılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.