Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ’Düzensiz Göçmen’ Operasyonu

Sahil Güvelik Komutanlığı, dün İzmir’in Dikili ilçesi Bademli açıklarındaki düzensiz göçmen operasyonuna ilişkin görüntüleri paylaştı. Bütün uyarılara rağmen durmayan göçmenlere zarar verilmemesi için azami derecede özen gösterildiği...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahil Güvelik Komutanlığı, dün İzmir’in Dikili ilçesi Bademli açıklarındaki düzensiz göçmen operasyonuna ilişkin görüntüleri paylaştı. Bütün uyarılara rağmen durmayan göçmenlere zarar verilmemesi için azami derecede özen gösterildiği bildirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün (12 Mart) saat 05.10’da üzerinde düzensiz göçmenler bulunan lastik bir botun intikal halinde olduğu ihbarı alındığı belirtildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından söz konusu göçmen botunun saat 06.05’te Bademli Killik Burnu’na 3,8 mil mesafede tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Sahil Güvenlik botu tarafından anılan lastik botun durdurulması amacıyla ikazda bulunularak, bottaki göçmenlerin durmamakta ısrar etmesi üzerine göçmen botunun pervanesini durdurmak amacıyla halat atılmış, bu işlemden sonuç alınamaması üzerine açevela gönderi ile bot motorunun yakıt hortumunun kopartılmasına veya motorun durdurulmasına çalışılmıştır. Göçmenlerin hayatını riske atmamak için diğer engelleme yöntemi olan çatma/çarpma yöntemi uygulanmamıştır. Bahse konu göçmen botu yapılan tüm ikaz ve durdurma girişimlerine rağmen durdurulamamıştır. Yapılan tüm işlemler süresince göçmenlere herhangi bir zarar verilmemesine azami özen gösterilmiştir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.