Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de Buruk Kutlama

İzmir’in Cumhuriyet meydanında, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü kutlandı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Son aylarda ülkemizin bir bölgesinde terörün kalıntılarını tüm izleriyle birlikte kazıyıp temizleme...

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de Buruk Kutlama
İzmir’in Cumhuriyet meydanında, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü kutlandı. İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, “Son aylarda ülkemizin bir bölgesinde terörün kalıntılarını tüm izleriyle birlikte kazıyıp temizleme operasyonlarında verdiğimiz şehitler nedeniyle bu yıl biraz daha buruk ancak çok daha fazla onur beratlı bir kutlama yapıyoruz. Vatan için, bu nazlı bayrak için gerektiğinde şehit vermeye devam edeceğiz" dedi.
Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü, Cumhuriyet meydanında törenle kutlandı. Cumhuriyet meydanında saat 09.30’da başlayan törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, siyasi partilerin İzmir milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Uzunkaya, 171 yıllık tarihin her sayfasını şan şeref ve kahramanlık destanlarıyla süsleyen ve bugün de aynı yüksek vatanseverlik ruhu ile ülkemizin dört bir yanında gelecek nesillerin gururla okuyacağı yeni destanlar yazan Türk Polis Teşkilatının can ve mal emniyetini sağlamak ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak, huzur ve güvenliğini tesis etmek kararlılığı içinde yoluna devam ettiğini söyledi.
Yolumuzun oldukça uzun ve engebeli olduğu kadar onurlu ve kutsal olduğunu bildiklerini anlatan Uzunkaya, sözlerine şöyle devam etti: "Son aylarda ülkemizin bir bölgesinde yürütülen bölücü terörü ve terörün kalıntılarını tüm izleriyle birlikte kazıyıp temizleme operasyonları kapsamında verdiğimiz şehitler nedeniyle bu yıl biraz daha buruk ancak çok daha fazla onur beratlı bir kutlama yapıyoruz. Ancak biliyoruz ki dün olduğu gibi yarın da bu vatan için bu nazlı bayrak için gerektiğinde şehitler vermeye devam edeceğiz."
SUÇ ORANI YÜZDE İKİ AZALDI
2015 yılında İzmir’de polis sorumluluk bölgesindeki çalışmalara da değinen Uzunkaya, her yıl nüfus artışı ve birçok etkene rağmen polis sorumluluk bölgesinde işlenen toplam suçlarda bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında azalma olduğunu, tüm suçların aydınlatılma oranlarının da arttığını kaydetti. Uzunkaya, şöyle bilgi verdi: "2015 yılında il genelinde işlenen 73 cinayetin tamamı bin 296 silah ve bıçakla yaralama olayının bin 67’si, 326 gasp ve yağma olayının 300’ü aydınlatılmış, işlenen tüm suçlarla ilgili toplam 97 bin 924 şüpheli yakalanmıştır. Bunların 2 bin 408’i tutuklandı. Bin 389 ruhsatlı ve ruhsatsız ateşli silah, 4 bin 617 bıçak ve 9 bin 937 diğer suç aletleri olmak üzere toplam 16 bin civarında suç aleti ele geçirilmiştir.”
VERİLERİ AÇIKLADI
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında 8 bin 256 narkotik olayına müdahale edildiğini, 10 bin 517 şüphelinin yakalandığını, bunların 624’ünün tutuklandığını ifade eden Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında, 2015 yılında gerçekleştirilen bin 502 operasyonda 3 milyon 600 bin kaçak sigara, 1 milyon 18 bin litre kaçak akaryakıt, 42 bin şişe kaçak-sahte içki ve 2 bin 377 sikke ile 300 civarında tarihi eser ele geçirilip, 2 bin 115 şüpheli yakalanmış bunların 378’i tutuklanmıştır."
Terörle mücadeleye değinen Uzunkaya, "Terörle mücadele kapsamında 2015 yılı ile 2016 yılının ilk üç ayında yürütülen toplam 287 operasyonda, bin 103 şüpheli hakkında işlem yapılmış, pek çok silah, patlayıcı madde ele geçirilmiş, birçok olay olmadan önlenmiştir. Kaçak göçmen olaylarında 372 organize göçmen kaçakçılığı olayına müdahale edilmiş, 184’ü yabancı 532’si Türk toplam 716 organizatör yakalanmış bunların 345’i tutuklanmış ve 12 bin civarında göçmen ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın günlük yaşam alanlarında ve kentin giriş çıkışlarında 24 saat en üst düzeyde güvenlik önlemi alınmaktadır. Bu güvenlik ortamının sürdürülebilir olması ve bir tek vatandaşımızın bile mağdur olmaması için polisimize verdiğiniz desteğin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Polislerin geçişi sırasında İzmirliler ekiplere karanfil attı. Polis helikopterinin Türk bayrağı ile yaptığı geçişin ardından tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.