Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de binler meydanda

Bir grup askerin darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor. İzmir’de bugün de binler ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı tek yürek oldu.15 Temmuz akşamı halkın da desteğiyle bir grup...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 21:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 21:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir grup askerin darbe girişiminin ardından meydanlara çıkan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor. İzmir’de bugün de binler ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı tek yürek oldu.
15 Temmuz akşamı halkın da desteğiyle bir grup askerin darbe kalkışması başarısızlıkla sonuçlandı. 15 Temmuz akşamından bu yana meydanlarda olan vatandaşlar, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. İzmir Konak Meydanı’nda kurulan platformda önce sinevizyon aracılığıyla haberleri izleyen binlerce vatandaş, daha sonra sloganlar atarak darbeye karşı birleşti. Vatandaşların bir kısmı tarihi Saat Kulesi’ne çıktı, Türk bayrakları salladı. Sık sık AK Parti Hükümetinin seçim şarkılarının ve "Türkiyem" şarkısının çalındığı demokrasi nöbetinde İstiklal Marşı okundu, tekbir getirildi. Bugün şehit cenazelerinin olması nedeniyle Türk bayrağı haricinde flama kullanılmaması uyarısında bulunuldu.
Öte yandan, şehitlerin isimleri de tek tek okunarak vatandaşlar tarafından "Burada" denildi ve Fatiha okundu. Vatandaşların "İdam isteriz", "Feto’ya idam" şeklinde sloganlar attığı demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına kadar sürecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.