Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de 7 Bin Servis Aracı, Araç Takip Sistemine Geçiyor

İzmir’de, yolcu taşıyan yedi bin servis aracı, daha güvenli bir ulaşım için 1 Temmuz’dan itibaren araç takip sistemine geçecek. Ayrıca, öğrenci taşıyan servis araçlarına takılan Servis Cell tableti ile de öğrenciler servise bindiği...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de 7 Bin Servis Aracı, Araç Takip Sistemine Geçiyor
İzmir’de, yolcu taşıyan yedi bin servis aracı, daha güvenli bir ulaşım için 1 Temmuz’dan itibaren araç takip sistemine geçecek. Ayrıca, öğrenci taşıyan servis araçlarına takılan Servis Cell tableti ile de öğrenciler servise bindiği ve servisten indiği an veliler bilgilendiriliyor. Servis aracı güzergah dışına çıktığı sırada kolluk kuvvetlerine, İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odasına ve velilere de anında uyarı veriliyor.
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, servis şoförleri tarafından işlenen cinayet haberleri sonrası Bornova Anadolu Lisesi servis şoförleri ile birlikte açıklama yaptı. İzmir’de üzücü olayların yaşanmadığını ve bunun bir tesadüf olmadığını kaydeden Bostancı, İzmir’deki servis şoförlerinin sabıka ve ehliyet sicili temiz kişilerden seçildiğini, şoförlere Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından psikolojik eğitim verildiğini kaydetti.
Yaşanan olayların 7’den 70’e herkesin yüreğine ateş düşürdüğünü anlatan Bostancı, şöyle konuştu: "Bu vahşetlerin servis şoförlerince gerçekleştirilmesi, bizi ayrıca kahretti. İzmir’de bu üzücü olayların yaşanmaması için her türlü önlemi aldık. 1 Temmuz’dan itibaren kentte çalışan 7 bin araca araç takip cihazı (GPRS) takılacak. Şuan 80 aracımızda bu sistem mevcut. Bu konuda UKOME’den karar çıktı. Bu şekilde araçları denetleyecek, oda binamızda güzergah dışına çıkan araçları kontrol altına alabileceğiz. Öğrenci taşıyan servis araçlarına da sürücü tableti aldık. Öğrencilerin, araca binip okula gidinceye ve evine dönünceye kadar takibi yapabiliyor. Bu uygulama Türkiye’de örnek. Öğrenci servise bindiğinde, okula giriş yaptığında, eve geri dönüşünde sistem veliyi sesli arıyor, mesaj gönderiyor. Ne kadar sürede eve varacağını bildiriyor. Araç güzergah dışına çıkarsa kolluk kuvvetleri, oda ve veliler otomatik olarak aranıyor.”
ŞOFÖR TANITIM KARTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Şoför Tanıtım Kartı olmayan sürücülerin yolcu taşıyamadığına dikkat çeken Bostancı, “Bu kartı almak için şoförlere; trafikte insan faktörü, öfke kontrolü, empati, halkla ilişkiler, ilk yardım, servis taşımacılığının genel mevzuatı ve trafik mevzuatı hakkında müfredat kapsamında odamızda eğitim veriliyor. Alkol ve uyuşturucu bağımlılıkları test ediliyor, sabıka kaydı ve trafik cezalarının dökümü kontrol ediliyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.