Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Sabaha Kadar Sallandı

İzmir’in Foça ilçesi açıklarında meydana gelen 4.2’lik depremin ardından sabaha kadar onlarca küçük çaplı artçı sarsıntı oluştu. Bazı vatandaşlarda, depremlerin ardından geceyi dışarıda geçirdi.Foça ilçesi açıklarında meydana...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Foça ilçesi açıklarında meydana gelen 4.2’lik depremin ardından sabaha kadar onlarca küçük çaplı artçı sarsıntı oluştu. Bazı vatandaşlarda, depremlerin ardından geceyi dışarıda geçirdi.
Foça ilçesi açıklarında meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Bu depremin ardından büyüklüğü en fazla 3.1 olan onlarca artçı sarsıntı kaydedildi. Korkuya kapılan bazı vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirdi. Kimileri ise Ramazan ayının ilk günü nedeniyle sahurunu sokakta yaptı.
"BURADA EN FAZLA 6-6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLUŞABİLİR"
Depremlerin ardından Prof. Dr. Şener Üşümezsoy önemli açıklamalar yaptı ve Foça’daki fay uzunluğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Üşümezsoy, "Foça’daki fayın uzunluğu göz önüne alındığında 25 kilometrelik fay en fazla 6.5 ve 6.6 büyüklüğünde depremler oluşturabilir" dedi.
"YIKICI BİR DEPREM YAŞANMAZ"
Üşümezsoy, "Foça-Karaburun hattının kuzeyinden geçen Doğu-Batı uzanımlı fay hattındaki çökme etkinliği çok yüksektir. Bölgede olan depremler çökme sonucu oluşur. Foça-Karaburun hattının kuzeyindeki çöküntü derinliği İzmir Körfezine göre daha derindir. Daha önce açıkladığım gibi İzmir’den 50 km uzaklıkta olan Foça-Karaburun depremlerinin İzmir’deki etkisi yıkıcı olmamıştır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.