Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir kalkışma girişimine karşı sokağa döküldü

İzmir’de bir grup asker tarafından yapılan kalkışma girişimine karşı halk sokaklara dökülerek, Saat Kulesi’ne çıktı.İzmir’in dört bir yanında vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerinde Türk bayrakları ve Rabia işaretleriyle konvoylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 02:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 02:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de bir grup asker tarafından yapılan kalkışma girişimine karşı halk sokaklara dökülerek, Saat Kulesi’ne çıktı.
İzmir’in dört bir yanında vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerinde Türk bayrakları ve Rabia işaretleriyle konvoylar oluşturan vatandaşlar hep bir ağızdan darbeyi kornalarıyla protesto etti. Saat Kulesi’nin önünde toplanan İzmirliler, önce İstiklal Marşı okudu ardından tekbir getirerek ‘Asker kışlaya’ sloganları attı. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın flamaları ile saat kulesine çıktı. Öte yandan valilik önünde ve Başbakanlık Ofisi önünde tomalar hazır bekletilirken, polisler de geniş güvenlik önlemleri aldı.
Başbakan Danışmanı Metin Özçeri de bu girişimi yapanları lanetleyerek, “Başbakanımız danışmanı olarak sesleniyorum. Millet iradesine ipotek koyanlar millet iradesi altında ezilecektir. Hükümetimiz bütün kurumlar ayaktadır. Bu sorunu sabaha kadar inşallah çözeceklerdir. Bu darbeci zihniyeti tarih boyunca ülkemize zarar verenleri buradan lanetliyorum” dedi.
İZMİR VALİLİĞİ HALKI MEYDANA DAVET ETTİ
Konak Meydanındaki camiden önce sela okundu, ardından hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirili. Ardından İzmir Valiliği’nden hoparlörden seslenilerek, “İzmir Valiliği talimatıyla demokrasi ve milli irade üzerine ve valiliğimizin talimatı üzerine tüm halkımızı iradesine saygı duymadan Konak merak meydanına tüm halkımızı Konak Meydanı’na davet ediyoruz.
Hiçbir gücün milleti bölemeyeceğini belirten vatandaşlar ise “Halk olarak kanımızın son damlasına kadar iktidarın, milletimizin istikrarı için kan dökmeye hazırız. Hiç kimse ülkemizi bölmeye teşebbüs edemeyecek. Yaptıklarının bedelini çok ağır ödeyeceklerdir. Rezillikten başka birşey değil, demokrasiyi katlediyorlar. Bu ülkeyi hiç kimseye vermeyeceğiz. Sabaha kadar burada duracağız. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Korkaklar hergün ölür gelsin de öldürsünler. Biz bu kadar kalabalık burdayız. Türkiye’nin subaylarına güveniyorum. Bu bir Gülen cemaatinin operasyonudur. Allah hepsini kahretsin” diye konuştu.
VATANDAŞ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Mukaddes Bilgiç isimli bir vatandaş da gözyaşlarına hakim olamadı. Bilgiç, “Allah devletimize milletimize zarar vermesin. Vatanımızı, bayrağımızı milletimizi korusun inşallah. Allah hayırlara vesile etsin inşallah. Ne söyleyeyim. Nasıl ağlamayayım. Allah bayrağımıza zeval versin” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.