Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir İş Dünyasından Binali Yıldırım’ın Adaylığıyla İlgili İlk Mesajlar

Binali Yıldırım’ın, AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasıyla, iş dünyası İzmir’in altın devrini yaşayacağını belirterek, "Adeta İzmir’den milletvekili olsun diye yalvardığımız başarılı bir politikacıydı. Şimdi...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Binali Yıldırım’ın, AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasıyla, iş dünyası İzmir’in altın devrini yaşayacağını belirterek, "Adeta İzmir’den milletvekili olsun diye yalvardığımız başarılı bir politikacıydı. Şimdi çok daha üst görevde yer alması bizim için büyük onur" ifadelerini kullandı.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) 45 dakika süren toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik, merakla beklenen ismi açıkladı. Çelik’in, AK Parti Genel Başkan Adayının Binali Yıldırım olduğunu açıklamasıyla, İzmir iş dünyasından da ilk mesajlar geldi.
"İZMİR’DEN MİLLETVEKİLİ OLSUN DİYE YALVARDIĞIMIZ POLİTİKACIYDI"
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasının İzmir için çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Demirtaş, Yıldırım’ın başarılı bir politikacı olduğuna değinerek, "Sayın Binali Yıldırım uzun yıllar yatırımcı ve yaptırımcı bakanlığını başarıyla yürüten ve o başarıları nedeniyle de adeta İzmir’den milletvekili olsun diye yalvardığımız başarılı bir politikacı. Şimdi kendisini ülkeye adamış olan, ’Yıldırım’ hızıyla çalışabilen bir Başbakan’a sahip olmak, Türkiye’nin bulunduğu yeri daha yukarılara taşıyacaktır. Ama bizler bir İzmirli olarak, hem İzmir milletvekilinin başbakan olması onurunu taşıyacağız hem de meselelerimizi çok daha kolay, hızlı bir şekilde herkese aktaracağız. İzmir, Sayın Binali Yıldırım’ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçmedi, takdir tabi ki İzmirlinin idi. Ama şimdi belediye başkanlığı dışında çok daha üst görevde yer alması bizim için büyük onur oldu" dedi.
"İZMİR’E AŞIK, DENİZCİ BAŞBAKAN"
Genel başkanlık için adı geçen tüm bakanların değerli olduğunu ancak Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekili olması sebebiyle yerinin ayrı olduğuna işaret eden İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir milletvekili olması, İzmir’e aşık, İzmir sevdalısı olması ve bakanlığı döneminde yaptığı tüm icraatları hem Türkiye hem İzmir açısından değerlendirdiğimizde, kendisinin bir İzmirli başbakan olmasını temenni ediyoruz. Ve özellikle bir denizci başbakan olması Türkiye denizciliği açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
"İZMİR VE TÜRKİYE ALTIN DEVRİNİ YAŞAYACAK"
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü de Binali Yıldırım’ın başbakan olmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, şunları söyledi:
"Öncelikle İzmir’in ağabeyi, çok değerli siyaset adamı Binali Yıldırım’ı başbakan olarak görmek bizleri hem çok sevindirdi, hem çok gururlandırdı. Gerek İzmir milletvekilliği gerekse Ulaştırma, Denicilik ve Haberleşme Bakanlığı sırasında Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım çok önemli yatırımlara imza atmıştır. Bakanlığı süresince uluslararası kamuoyu tarafından dikkatle izlenen, mega projelere imza atan sayın Başbakanımız, icraatçı kimliği, hoşgörülü yapısı ile ülkemiz için çok büyük kazançtır. Bu süreçte İzmir ve iş dünyası altın devrini yaşayacaktır. Sayın Binali Yıldırım’ın başbakanlığı süresinde İzmir’de çok önemli atılımları gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bakanlığı sürecinde başlatılan yatırımlar hızla devam edecektir. Özellikle iş dünyasının sıkıntılarını çok yakından takip eden, İzmir’i çok iyi tanıyan başbakanımız turizmden eğitime, spordan sağlığa kadar birçok önemli projeyi hayata geçirecektir. Bizler de en kısa zamanda kendisine İzmir ile ilgili bir dosya teslim edip, yatırımlar konusunda dün olduğu gibi bugün de hükümetimizle omuz omuza, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz."
"İZMİR İÇİN BİR ŞANS, BİZ HER ZAMAN YANINDAYIZ"
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da Binali Yıldırım’ın İzmir için bir şans olduğunun altını çizerek, "Başbakan olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca İzmir esnaf teşkilatı olarak da büyük beklenti içerisindeyiz. Binali beyin başbakan olmasıyla bu beklentimiz mutlulukla sonuçlanacak. Bunu temenni ve arzu ediyoruz. Bugüne kadar bakanlığı döneminde İzmir esnaf teşkilatı ile kurduğu yakın ilişki ve sorunlara duyarlılığı ile büyük memnuniyetimiz vardır. Bundan sonra bir başbakanın bu sorunları bilmesi ve bugüne kadar kurduğumuz sağlıklı iletişimler, başbakan olarak devam edeceği için kendimizi hem bir İzmirli hem de kentte yaşayan bir vatandaş hem de esnaf teşkilatı başkanı olarak şanslı sayıyorum. Allah yolunu açık etsin. Biz ne gerekiyorsa her zaman yanındayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.