Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir duman altında

Havanın soğumasıyla birlikte artan soba kullanımı ve kalitesiz kömür yakılması nedeniyle İzmir duman altında kaldı. Özellikle akşam saatlerinde bir sis bulutu gibi İzmir’in üzerini kaplayan duman, vatandaşların tepkisini çekti.Havaların...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir duman altında
Havanın soğumasıyla birlikte artan soba kullanımı ve kalitesiz kömür yakılması nedeniyle İzmir duman altında kaldı. Özellikle akşam saatlerinde bir sis bulutu gibi İzmir’in üzerini kaplayan duman, vatandaşların tepkisini çekti.
Havaların soğumasıyla birlikte artan soba kullanımı ve kalitesiz kömürlerin kullanımı İzmir’de hava kirliliğine sebep olurken kente adeta duman bulutu çöktü. Özellikle akşam saatlerinde zirveye çıkan kirlilik, İzmir’de vatandaşların tepkisine neden oldu. Kirli havadan dolayı rahatsızlıklarını dile getiren vatandaşlar temiz bir hava solumak istediklerini vurguladı. Yurt dışından İzmir’e sürekli gidip gelen yabancı uyruklu bir kişi, “İzmir’e ne zaman gelsem bir hava kirliliği görüyorum. Görüldüğü gibi şu anda da hava kirli. Bunun nedeninin daha çok kömür tüketilmesi ve sanayilerin daha çok şehir merkezine yakın olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bunun önlenmesi gerekiyor, bu kirli hava sürekli çekilmez” diyerek tepkisini dile getirdi.
“20 senedir İzmir’e gidip geliyorum hep aynı kirli hava”
İşleri dolayısıyla İzmir’e 20 senedir gidip geldiğini söyleyen Yılmaz Çalışkan, her geldiğinde özellikle kış aylarında aynı kirli hava ile karşılaştığını söyledi. Doğalgazın her kesime ulaştırılması gerektiğini vurgulayan Çalışkan, “Belediyenin doğalgaz için alt yapı yapması gerekiyor ve teşvik ederek hizmet yaparak vatandaş bu kötü havdan kurtulsun. Hava alayım diyorum ama hava alamıyoruz. Hava almamızı gasp ediyorlar. Yetkililerden ricam bu konuda bir çalışma yapsınlar eğer çalışmaları yoksa bir çalışma başlatsınlar. Biz kendimizden geçtik, ufak çocuklar, yaşlılar, hastalar var buna bir çözüm bulsunlar” diyerek yetkililerden çözüm bulmaları yönünde istekte bulundu.
“Bu sene hava kirliliği daha fazla”
12 yıldır İzmir’de yaşayan bir başka vatandaş da her sene aynı manzara ile karşılaştığını ve özellikle bu kış hava kirliliğinin daha fazla olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Bayağı kirli bir hava var. İki gündür bunu sebebi ne olabilir diye düşünüyordum. Zaten nefes almak bile çok zor. Bu havada iş hayatına gidip gelmek çok zor. Hava çok puslu ve bir kirlilik var. Bunun sebebi sanırım soba ve kömürden kaynaklanıyor. Çünkü kara kara dumanların yükseldiğini görüyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.