Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Baro Başkanlığı’ndan Saldırı Açıklaması

İzmir Barosu, Diyarbakır’da meydana gelen çatışmada ölen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir polisin şehit olduğu olayı lanetledi.İzmir Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldüğü, bir polisin şehit olduğu olayla...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2015 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2015 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Barosu, Diyarbakır’da meydana gelen çatışmada ölen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir polisin şehit olduğu olayı lanetledi.
İzmir Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldüğü, bir polisin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı lanetleyen baro, saldırının faillerinin bir an önce yakalanması istedi. İzmir Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Diyarbakır’ın Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmalarda zarar gören kentin simgelerinden tarihi 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup meslektaşımız ile birlikte açıklama yaptıktan sonra katledilmiştir. Aynı olayda bir polisimizin de şehit olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin katlini ile şehit edilen polisimiz ve bundan önce yaşadığımız daha yüzlerce saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Bu menfur olay ülkemiz ve hukuk camiamızı derinden üzmüştür, hızlı ve etkin bir soruşturma yapılarak menfur olayın faillerinin biran önce ortaya çıkarılarak yargı sürecinin adil bir biçimde işletilmesini bekliyoruz. Şimdiye değin yaptığımız üzere bundan sonra da Milletimiz, ülkemiz ve mesleğimiz için hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini temsil eden temel ilkeleri savunmaya aynı kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Gün, artık evvelki günden ve dünden ders alma, kutuplaşmaları bitirme, farklı düşüncelerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu anlama, hukuka ve yargıya inancı yeniden tesis etme ve birlik olma günümüzdür. Baro Başkanımız Av. Tahir Elçiye ve şehit polisimize tanrıdan rahmet, kederli aileleri ile ülkemiz ve hukuk camiamıza başsağlığı dileriz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.