Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir 7’den 77’ye nöbette

İzmir, 7’den 77’ye demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Alanlara akın eden vatandaşlar arasında çocuğunu kucağına alıp gelen aileler, bastonlarıyla darbeye karşı duran yaşlılar, ellerinde bayraklarla çocuklar ve engelli vatandaşlar...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir, 7’den 77’ye demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Alanlara akın eden vatandaşlar arasında çocuğunu kucağına alıp gelen aileler, bastonlarıyla darbeye karşı duran yaşlılar, ellerinde bayraklarla çocuklar ve engelli vatandaşlar bulunurken, Sermin Congel isimli vatandaş da Almanca seslendiği kendisi gibi gurbetçileri demokrasi nöbetine çağırdı.
Yedi gündür Konak Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan İzmirliler, bugün de 7’den 77’ye alanlardaydı. Engelli ve yaşlıların da bulunduğu demokrasi nöbetine çocuklar da ellerinde bayraklarla katıldı. Darbe girişimi gecesi tatil için geldiği Türkiye’den Almanya’ya dönemeyen ve demokrasi nöbeti tutmaya başlayan Sermin Congel ise, Almanca gurbetçilere seslenerek herkesi demokrasi nöbetine çağırdı.
Engelli Murat Kaya adlı vatandaş ise, “Yaklaşık üç gündür alana geliyoruz. Devletimin yanındayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın emrettiği gibi şu anda demokrasi nöbetini tutuyoruz. Halkımız için hayırlı olanı yapıyoruz. OHAL devlet büyüklerimizin aldığı bir karardır. Bizim için doğru bir karar olduğuna inanıyorum” derken, Çağla Matara da, “Birkaç gündür demokrasi nöbetimizi tutuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, vatanımızın, bayrağımızın arkasındayız. Hiçbir zaman da bu bayrağı yere indirmeyeceğiz. Allah burada olan herkesten razı olsun. Kimse partiyi, sağı, solu gözetmeden herkes burada. Cumhurbaşkanımızın ikinci açıklamasına kadar gitmeyi de düşünmüyoruz. Sabaha kadar burada duruyoruz. Yemeğimizi burada yiyoruz, abdestimizi burada alıyoruz. OHAL gayet doğru bir karar. OHAL süresi boyunca inşallah hainleri temizleyeceğiz” dedi.
Gurbetçilere Almanca seslendi
Sağlık durumu iyi olmamasına rağmen başındaki Türk bayrağıyla demokrasi tuttuğunu söyleyen Şükriye Yılmaz da, “Ölürüm yine de gelirim. Vatan için, millet için gelirim. Sabaha kadar buradayım. Sağlığım bozuk ama yine de buradayım. Halkın burada büyük bir rolü var. Vatan için hep böyle ayakta olacağız” diye konuştu.
Demokrasi nöbetinin en dikkat çeken isimlerinden biri olan Sermin Congel ise, tatil için İzmir’e geldiğini ancak darbe teşebbüsü olduğu gün Almanya’ya geri dönemediğini belirterek şöyle konuştu:
“Ben Almanya’dan geliyorum. Darbe girişimi olduğunda buradaydım. Çok korkunçtu. Ağladık, insanlarımız şehit oldular. Tatil için gelmiştim, darbe teşebbüsü olduğu gün dönecektim ama dönemedim. Burada kalınca da demokrasi nöbetine destek için geldim.”
Congel, Almanca olarak “Şehitlerimiz var, hepiniz destek verin” diyerek gurbetçileri de demokrasi nöbetine çağırdı.
İzmir’deki demokrasi nöbetinde yaşlılar ve çocuklar da dikkat çekti. Çocuklar ellerinde bayraklarla sloganlar atarken, bastonlarıyla alanlara gelen yaşlı vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu. 78 yaşındaki Veli Akkan, “Beş gündür demokrasi nöbetindeyim. Yaşım 78. Geçmişteki darbeleri gördüm. Darbe hiç iyi değildir. O zaman herkese yazık ettiler. Bir daha darbe olmasını istemeyiz” derken, 10 yaşındaki Aysu Tatar ise şunları söyledi:
“Burada demokrasi nöbetindeyiz. Şehitlerimiz var. Biz buraya gelmeseydik darbeyi yaparlardı. Burada darbeyi engellemeye çalışıyoruz. Burada ülkeyi, demokrasiyi destekliyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.