Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir 41 Dereceyi Gördü

İzmir’de termometreler 41 dereceyi gösterdi, her gün dolup taşan meydanlar boşaldı. Kentte sıcaktan bunalanlar süs havuzuna el ve ayaklarını sokarak serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise gölgelik alanlardaki banklarda uzandı.İzmir’de...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de termometreler 41 dereceyi gösterdi, her gün dolup taşan meydanlar boşaldı. Kentte sıcaktan bunalanlar süs havuzuna el ve ayaklarını sokarak serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise gölgelik alanlardaki banklarda uzandı.
İzmir’de hava sıcaklarının hızla artmasıyla her gün dolup taşan meydanlar yerini sakinliğe bıraktı. Termometreler İzmir’de 41 dereceyi bulurken, vatandaş da çareyi süs havuzlarında el ve ayaklarını sokarak serinlemekte buldu. Sıcaktan bunalan bazı çocuklar üzerlerindeki tişörtleri çıkarırken, bazı vatandaşlar da şemsiyelerle banklarda oturdu. Evlerinin çok sıcak olduğunu belirten kimi vatandaş da gölgelik alanlarda serinleme çalıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İzmir’de hava sıcaklığı pazartesi 41, salı ve çarşamba 40, perşembe 41 ve cuma da 40 derece olacağı tahmin ediliyor.
SÜS HAVUZUNDA SERİNLEMEYE ÇALIŞTILAR
Ankara’dan İzmir’e gelen Mergen çifti, sıcaktan bunalınca çocuklarıyla soluğu süs havuzunda aldı. Murat Mergen, "Konak’a alışveriş yapmaya geldik. Sıcaktan bunalınca çocukların ayaklarını havuza sokup serinletmeye çalıştık" derken, eşi Burcu Mergen ise "Biz Ankara’dan geldik. Burası Ankara’ya göre çok sıcak. Evde bile oturulmuyor. Haziran ayı böyleyse temmuz ve ağustosu düşünmek istemiyorum. Allah sabır versin" diye konuştu. Mergen çiftinin çocukları Zeliha ve Hatice Nur Mergen de, "Burası çok sıcak. Yerler bile sıcak" yorumunu yaptı.
Gölgelik alanlarda uzanarak serinlemeye çalışan Halit Oral ve Halil Aslan ise, denize gidecek ve evlerine klima taktıracak imkanları olmadığı için bir araya gelerek ağaçların altında serinlemeye çalıştıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.