Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzlanda Üzerinden Kuvvetli Yağış Geliyor

Meteorolojinin tahminlerine göre, akşam saatlerinden itibaren başta İzmir olmak üzere bölge genelinde kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, sıcaklıkların bölge genelinde hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bekleniyor.Meteoroloji...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meteorolojinin tahminlerine göre, akşam saatlerinden itibaren başta İzmir olmak üzere bölge genelinde kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, sıcaklıkların bölge genelinde hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağı bekleniyor.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin’in yaptığı açıklamaya göre, İzmir ve civarındaki iller kuvvetli yağış ve lodosun etkisi altında girecek.
PERŞEMBE GÜNÜ YURDU TERK EDECEK
Ramazan başında yurt genelinde kuzeyli sistemlerin baskılamasıyla sıcaklıkların mevsim normallerinin altında devam ettiğini belirten Gültekin, “Bugün akşam saatlerinde itibaren İzlanda üzerinden gelen serin ve yağışlı hava bölgemizi etkilemeye başlayacağından, bu gece geç saatlerde ve yarın bölgemizde yağışlar devam edecek. Yağışların yarın yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemden dolayı hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin yer yer 2-3 derece altında seyretmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise yağışlı havanın bölgemizi terk etmesi ve yerini güneyli sistemlere bırakması ile birlikte sıcaklıkların hızla artarak mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkması bekleniyor” ifadelerini kullandı.
SICAKLIKLAR PAZAR GÜNÜ EN YÜKSEK SEVİYEDE
Özellikle Cuma günü mevsim normallerinin 3-5, Cumartesi 4-6, Pazar 6-8 derce sıcaklıklarda seyredecek. Sıcaklık Pazar günü pik yapacak ve en yüksek seviyesine ulaşacak. İzmir için Salı 28 , Çarşamba 30, Perşembe 33, Cuma 36, Cumartesi 38, Pazar 39 derecede sıcaklık bekliyoruz. Pazartesi’den sonra sıcaklıklarda tekrar bir miktar azalma olsa da yine mevsim normallerini üzerinde seyretmeye devam edecek.
YAĞIŞ VE SICAK HAVA UYARISI
Kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, sıcak hava etkisiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında da uyarılarda bulunan Gültekin, “Deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçmaları, kuvvetli yağıştan dolayı lokal sel ve taşkınlar, sıcak hava dalgasının olumsuz etkilerine karşı sıcak çarpması, tansiyon yükselmesi durumları meydana gelebilir. Bunlara karşı özellikle yaşlıların ve çocukların dikkatli ve tedbirli olması, güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatleri ile ikindi arası (12.00-17.00) arası sokağa çıkmamaya özen göstermelidir” dedi.
41 DERECEYE KADAR ÇIKACAK
Açıklamada Perşembe gününden sonra sıcaklıların artması ve nemin düşmesi ile birlikte orman yangınları riskinin de ortaya çıkabileceği ve bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları belirtildi.
Özellikle Pazar günü çevre illerde de artacak olan hava sıcaklıklarının İzmir de 39, Aydın’da 41, Balıkesir’de 36, Çanakkale’de 36 ve Manisa’da 40 dereceye çıkması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.