Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyilik için koştular

Dünyanın birçok ülkesinde farkındalık oluşturmak için uzun yıllardır gerçekleştirilen ’İyilik Koşusu’nun startını bu yıl yine Türk Kızılayı verdi.Türk Kızılayı ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın birçok ülkesinde farkındalık oluşturmak için uzun yıllardır gerçekleştirilen ’İyilik Koşusu’nun startını bu yıl yine Türk Kızılayı verdi.
Türk Kızılayı ve Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından ortaklaşa organize edilen ‘İyilik Koşusu’ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte yediden yetmişe her yaştan katılımcı yer aldı. Sağlıklı yaşama dikkat çekmenin yanı sıra ihtiyaç sahibi insanlara yardımın da hatırlanıldığı İyilik Koşusu’nda, Suriyeli minikler de ter döktü.
"İyilik için buradayız"
Atletizm eski Türkiye Şampiyonu Serap Aktaş da ‘İyilik Koşusu’na katıldı. Aktaş iyilik için yarışmaya katıldığını ifade ederek, "Geçen yıl Kızılay Meydanındaydık. Bu yıl güvenlik önlemleri nedeniyle buraya alındı. İnşallah yeniden Kızılay’da düzenlenebilir. Bir iyilik için buradayız. Her zaman insanların yardımına koşan Kızılay’a hepimiz gönülden destek veriyoruz. Ben de Türkiye şampiyonu rekortmen bir sporcu olarak hem ’Kızılay İyilik Koşusu’ ekibine hem organizasyona destek veriyorum. Şu anda 6 kilometre koştum daha sonra Halk Koşusu ile arkadaşlarımla birlikte koşacağım. Tüm halkımızı bu organizasyona destek için bekliyoruz" diye konuştu.
"Onların kendi dillerini unutmalarını istemiyoruz"
‘İyilik Koşusu’nda Suriyeli çocukların da olduğuna dikkat çeken Türk Kızılayı Toplum Merkezi Proje Yöneticisi Mine Akdoğan, Suriyelilere destek amaçlı yürüttükleri projelerle ilgili şunları söyledi:
"Türk Kızılayı Toplum Merkezi Projesi 2015 yılında başladı. İlki Şanlı Urfa’da olmak üzere şu anda toplam 7 toplum merkezimiz var. Ankara, Kilis, Bursa ve İzmir’de açmak üzereyiz. Onun dışında Konya’da var. Bu toplum merkezlerinde biz Suriyelilere yönelik psiko-sosyal destek projeleri yürütüyoruz. Bunlar meslek edindirme kursları, aynı zamanda koruma programları; çocuk koruma, genç koruma ve yetişkin koruma olmak üzere meslek edindirme kurslarımız var. Dikiş kursu, bilgisayar kursu, onların uyumlarını kolaylaştıracak Türkçe kursu aynı zamanda İngilizce kursu, Arapça kursu dâhil sağlıyoruz çünkü onların kendi dillerini unutmalarını istemiyoruz."
"Çok güzel bir organizasyon inşallah devamı gelir"
Koşu yarışmasında birinci olan Trabzonspor Koşucusu ise "Buraya iyilik için geldik. Kızılay’a çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir organizasyon düzenledi. Geçen sene de birinci olmuştum. Siz de teşekkürler buraya gelip, herkese bu güzelliği gösteriyorsunuz. Bir dahaki seneye de yine herkesi bekleriz. Çok güzel bir organizasyon inşallah devamı gelir."
"Madalya verildiğini görünce, aradan sıyrıldık ve yarışa girdik"
Renkli görüntülere de sahne olan etkinlikte palyaçolar 8-9 yaş çocuk koşusunda çocuklarla birlikte koşarak yarışmaya renk kattı. Yarışmada hedeflerinin birincilik olduğunu ifade eden minik yarışmacılar ise şu şekilde konuştu:
"İlk defa geliyoruz buraya çok eğleniyoruz. Birinci olmayı hedefliyoruz. Yorucu bir yarıştı ama çok zevkliydi. Astım hastasıyım ama kazanmak istediğim için mola vermedim, zaten kazanmak için buraya geldim. Yarış güzeldi ama yorucuydu."
Kızılay İyilik Koşusu’ndan elde edilen gelirin, ‘Sevgi Bohçası’, ‘Özel Eğitim Sınıfları’ ve ‘Aşevi’ projelerine aktarılacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.