Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iuc Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu: "FETÖ’ye karşı yurt dışı mücadele hepimizin asli görevidir"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "FETÖ terör örgütüne karşı yurt dışı mücadele hepimizin asli görevidir" dedi.Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Yönetim Kurulu Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "FETÖ terör örgütüne karşı yurt dışı mücadele hepimizin asli görevidir" dedi.
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Yönetim Kurulu Başkanı Azizoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdieri El Mubarak Ali ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Konsey Merkezinde yapılan görüşmede Azizoğlu, Sudan heyetine FETÖ küresel yapısına ilişkin mücadele brifingi verdi.
Sudan heyetine 15 Temmuz’da yaşanan anti demokratik ve insanlık dışı darbenin nedenlerini anlattıklarını belirten Azizoğlu, "Buradaki heyet ülkelerinde, FETÖ’nün küresel yapılanmasını anlatmak için burada bulunmaktadırlar. Son 15 yılda Türkiye, bölgenin ve İslam dünyasının örnek teşkil eden bir ülkesi haline gelmiştir. İslam zaten demokrasidir, özgürlüktür, haktır. Demokrasi ve insan haklarını öğrenmeye ihtiyacımız yok. Bu kürede kardeşliğe ihtiyacımız var" dedi.
Sudan heyetinin ziyaretinde Azizoğlu ile birlikte bulunan Ejder Açıkkapı, "Bizler kardeşiz, inancımızın gereği budur. Kardeşlerimizle bir araya gelmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kardeşlerimizle bir araya gelerek daha güzel bir dünyayı hep birlikte kurmak istiyoruz. Biz bu yapıya, dünyayı yönetme arzusunda olan küresel güçlerin yön verdiğini düşünüyoruz" dedi.
FETÖ’nün İslam coğrafyasındaki yapılanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, "Daha önce birçoğumuz evlatlarımızı ‘dini bilgilerini öğrensin’ diye gönderdiğimiz bu yapı maalesef, zaman içerisinde bunun dışında farklı zehirler zerk ederek milletimize bir oyun oynamışlardır. Biz bu yapıya, dünyayı yönetme arzusunda olan küresel güçlerin, üst aklın yön verdiğini düşünüyoruz" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra Azizoğlu tarafından Sudan Büyükelçisi El Mubarak Ali’ye plaket verildi. Heyet, ziyaretleri kapsamında AK Parti İl Başkanlığı ile 15 Temmuz gecesi hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisini gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.