Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTÜ’nün en önemli eksikliğini ilkokul öğrencileri giderdi

Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında ilkokul ve üniversitesi öğrencileri “doğada yalnız değiliz” diyerek bir araya geldi. Büyüklerin fikirleri miniklerin hünerli çalışmasıyla özellikle kış aylarına hazırlık amaçlı geri dönüşümlü...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Hayvanları Koruma günü kapsamında ilkokul ve üniversitesi öğrencileri “doğada yalnız değiliz” diyerek bir araya geldi. Büyüklerin fikirleri miniklerin hünerli çalışmasıyla özellikle kış aylarına hazırlık amaçlı geri dönüşümlü kuş kafesleri hazırlandı. Küçücük elleriyle tek tek sandalyelere çıkarak kafesleri ağaç dallarına bağlayan minikler, boylarından büyük mesaj verdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampusu, Dünya Hayvanları Koruma gününde renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Üç yıldır “Yeşil Kampus” projesiyle örnek çalışma teşkil eden üniversitenin en önemli eksiği ilkokul öğrencilerinin hünerli çalışmasıyla giderildi.
İTÜ ve ilkokul öğrencilerini buluşturan ortak nokta ise doğa ve hayvan sevgisi oldu. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca kampuste yer alan ağaçlarda özellikle yavru kuşların çoğunlukta olduğunu belirterek; “ Bir eksiğimiz tamamlandı diyebilirim. İlkokulumuzun müdiresine ve rehber hocamıza teşekkür ederiz. Büyük bir eksikliğimiz kuş yuvalarıydı. Ağaçlardaki mevcut kuş potansiyelimize yönelik, özellikle küçük kuşlarımıza bir yuva yapmayı üstlendiler, onlara müteşekkiriz. Yeşil kampusun bir eksiğini tamamladılar diyebilirim. Yeşim Kampus bizim için önemli. Çünkü çevreyle uyumlu yaşamayı örgütleyen, kurgulayan ve yaşama ekleyen bir kampüs kurgusu. Sadece yeşil mottosundan çok suyun arıtılarak kullanıldığı ağaç dokusunun fazlalaştığı böyle bir kampüs özledik. Son üç yılda da istediğimiz yere ulaştık diyebilirim .Bu gençlerle de bunun zirvesini yapıyoruz” diye konuştu.
“Çevre duyarlılığına önem verilmeli”
İTÜ Meteoroloji mühendisliği son sınıf öğrencisi Merve Aksakal da malzemelerin de geri dönüşümlü olmasına dikkat çekerek doğaya karşı daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Aksakal; “Kuş yuvalarını İTÜ’nün belirlediği alanlardaki ağaçlara asacağız. Küçük arkadaşlarımız özellikle geri dönüşümlü malzemeden olduğunu ve bu malzemelerin doğada çözünebileceği hakkında bilgi sahibiler. Sonuçta boşluğa bıraktığımız şeyin çöp değil de geri dönüşebilir, doğaya karışabilir bir malzeme olduğunu bildiklerini gösterir bize. Giderek çevremizdeki yeşilliklerin azaldığı bu dönemde, küresel ısınmanın ciddi manada arttığı bu dönemde, çevreye duyarlılığın gelişmesi kapsamında herkesin önem vermesi gerektiği düşünüyorum” dedi.
Boyları yetmedi sandalyeye çıktılar
Yaşları 6-10 arasında değişen ilkokul öğrenciler kuşların soğuktan korunması için geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kafesleri yine kendi elleriyle Yeşil Kampus ağaçlarına sandalyeye çıkarak astı. Öğrenciler, "Bu yuvalar minik yavru kuşların kışın soğuktan korunmaları için minik minik kulübeler olacak" dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.