Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTÜ’de Sahne Alan Cem Yılmaz’a Prof. Dr. Orhan Kural’dan Tepki

Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) "Bugün Günlerden Yarın" etkinliği kapsamında sahne alan Cem Yılmaz’a, filmlerinde uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddiasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) "Bugün Günlerden Yarın" etkinliği kapsamında sahne alan Cem Yılmaz’a, filmlerinde uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddiasıyla tepki gösterdi. Kural, “44 yılımı verdiğim üniversitemde herkes gibi içeriye girip bu soruları sormak hakkımdı. Bu hakkı bana vermediler. Bu hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.
İTÜ Maslak Kampüsü’nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Cem Yılmaz’ın katıldığı ‘Bugün Günlerden Yarın’ etkinliğine alınmayan Prof. Dr. Orhan Kural bina girişinde görevli personel ile görüştü. Kendisinin neden içeri alınmadığının gerekçesini sorduğu görevli ise ,bu binanın İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ait olmadığını ifade etti. Kapıdaki görevli ile konuşan Prof. Dr. Orhan Kural’ın daha sonra yanına başka bir görevli gelerek, “Hocam, Tayfun bey ile görüştük. Bir sıkıntı olmadığını ve içeri girebileceğini” söyledi. Bunun üzerine Prof. Dr. Orhan Kural, “ Artık girmiyorum. Bitmiştir bu iş. Madem Tayfun bey yönetiyor bu üniversiteyi buyursun. Ben içimi döktüm” dedi. Bunun üzerine görevli, “Bir yanlış anlaşılmanın olduğunu belirtti. Binanın bize ait olmadığını, bir yanlış anlaşılmanın olduğunu ve organizasyonun başkasına ait olduğunu” söyledi. İçeri alınmayan Prof. Dr. Orhan Kural, Cem Yılmaz’a vermek için yanında getirdiği, üzerinde “Topluma en kötü örnek kişi” yazılı ödülü organizasyon görevlisine vererek bina girişinden ayrıldı.
Daha sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Kural, “Cem Yılmaz’a soru soracaktım ama soru sormamı istemediler. Cem Yılmaz’ın ne kadar para aldığını, ne kadar vergi verdiğini, öğrencilerim yemek parası bulamazken, kütüphanemizde yatarken Jaguar’ıyla gezerken, ağzında purosuyla barlarda gezinen, sigara firmalarından büyük ihtimalle para alan, ‘Pek Yakında’ filmi ile 13 dakika reklam yapan, küfürü ve kolayı memlekete tüketim adına yayan bir kişinin üniversiteme gelmesinden gayet rahatsızım. Bu sohbetlerin üniversiteye ne faydası olacak anlayamadım. Her gün şehitler veriyoruz, zor durumdayız. Nedir bunun amacı sordum. Efendi olarak gelip kendisine soru sormak istedim. Gelmemem istendi geldim” dedi.
En kötü örnek insan ödülünü kendisine verecektim ama beni içeri almadıklarını ifade eden Prof. Dr. Orhan Kural, “Şimdi kapıları açtılar. İş işten geçti artık. Bundan böyle de toplum adına mücadeleme devam edeceğim. Benim amacım daha adil bir Türkiye olması. Bir takım insanların popüler kültür adına gençleri esir almaması, sigaraya başlamaması. Soruyorum acaba kendi çocuğuna da bunları anlatacak mı? Onlara da bunu tavsiye edecek mi? Onu çok merak ediyorum. Sadece diğer gençleri mi bu şekilde alıştırmaya çalışıyor. Neyin amacını güdüyorlar anlamış değilim. Çok değerli sanatçılarımız var. Bende televizyon programı yapıyorum. Onlarla sohbet ediyorum. Şuana kadar maalesef sigara firmaları, kola firmaları en meşhur insanlarla çalışır. Onu hedef almışlardır. Dünyanın parasını kazanıyor. El altından ajanslara paralar yağıyor. Buralardan da milyonlarca para alıyor. Bugüne kadar ülkesi için ne yaptı acaba? Bir öğrenciye burs verdi mi şimdiye kadar? Neden karşıma çıkmıyor? Niye savcılıktan sonra ifade vermiyor? Benim hakkımdır. 44 yılımı verdiğim üniversitemde herkes gibi içeriye girip bu soruları sormak hakkımdı. Bu hakkı bana vermediler. Bu hakkımı sonuna kadar arayacağım” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Orhan Kural’ın Cem Yılmaz için hazırlattığı "Topluma En Kötü Örnek" ödülünü kendisi salona giremediği için organizasyondaki görevliye verdiği ve gönderilen ödülü Cem Yılmaz’ın kabul ettiği öğrenildi.
İTÜ Maslak Kampüsündeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe bir grup öğrenci ile gelen Prof. Dr. Orhan Kural, içeri alınmayınca beraberindeki öğrenciler ile birlikte oradan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.