Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtfaiyenin kurtardığı kardeşler yurda yerleştirildi

Şanlıurfa’da dün anneleri tarafından evde yalnız bırakılan ve itfaiye tarafından kurtarılan 3 küçük kardeş, yetiştirme yurduna yerleştirildi.Edinilen bilgiye göre, dün Şanlıurfa’da İpekyolu üzerinde bulunan bir apartmanın ikinci...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’da dün anneleri tarafından evde yalnız bırakılan ve itfaiye tarafından kurtarılan 3 küçük kardeş, yetiştirme yurduna yerleştirildi.
Edinilen bilgiye göre, dün Şanlıurfa’da İpekyolu üzerinde bulunan bir apartmanın ikinci katında anneleri tarafından kapısı kilitli evde yalnız bırakılan ve yardım çığlıklarını duyan vatandaşların haber verdiği itfaiye tarafından kurtarılan 3 küçük kardeş, yetiştirme yurduna yerleştirildi. Babalarından boşanan anneleriyle tek başına yaşadıkları öğrenilen çocuklar kurtarıldıktan sonra polis tarafından İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine götürüldü. Çocuk şubedeki işlemleri tamamlanan Fera (9), Tara (5) ve Ceda (2) isimli kardeşler, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edildi. Çocuklarını evde yalnız bırakan anne Ö.S.’ye ulaşan polisler ifadesini aldıktan sonra serbest bırakırken, küçük kardeşlerin ise Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki bir yurda yerleştirdiği öğrenildi.
Kurtarılan çocukların ilk yaptığı su içmek oldu
Olay, dün öğleden sonra Bahçelievler Mahallesi İpekyolu üzerindeki bir apartmanın ikinci katında yaşandı. Apartmanın ikinci katındaki bir evin balkonunda küçük çocukların yardım çığlıklarını duyan vatandaşlar durumu polise haber verdi. Olay yerine giden polisler, 3 kardeşin evde kilitli kaldığını belirleyince kurtarmak için itfaiyeyi çağırdı. Eve uzatılan itfaiye merdiveniyle balkondan içeri giren itfaiyeciler, susuzluktan ve sıcaktan bunalan Fera, Tara ve Ceda isimli kardeşleri kurtararak aşağı indirdi. Şırnak’ın Silopi ilçesinden Şanlıurfa’ya göç ettikleri öğrenilen ve anneleri tarafından evde kilitli bırakılan çocuklar, polis aracına bindirilmek istenince kardeşlerin en büyüğü olan Fera, polisin kucağındaki küçük kardeşi Ceda’ya sarılarak uzun süre bırakmak istemedi. Polisin "Sizi annenize götüreceğiz" demesi üzerine ikna olan Fera, kardeşleriyle birlikte polis aracına bindirildi.
Dakikalarca su şişesini bırakmadı
Kardeşlerin susamış olabileceğini düşünen olay yerindeki bir gazeteci, yanında taşıdığı su şişesini polise uzatarak kardeşlere su vermesini istedi. Su şişesini gören 2 yaşındaki Ceda, polisin uzattığı şişedeki suyu dakikalarca içti. Polis memuru diğer kardeşlere de su verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.