Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalyan Bahçesi, Tarım Lisesi Öğrencilerini Ağırladı

EXPO 2016 Antalya’daki İtalyan Bahçesi etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. İtalyan Bahçesi, Antalya’nın ziraatçı uzmanlar yetiştiren ilk ve tek okulu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya’daki İtalyan Bahçesi etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. İtalyan Bahçesi, Antalya’nın ziraatçı uzmanlar yetiştiren ilk ve tek okulu Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.
Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliğine sahip EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı İtalya, yüzde yüz İtalyan bitki ve çiçeklerinden oluşan 970 metrekarelik bahçesi ve 130 metrekarelik etkinlik alanında öğrencileri misafir etmeyi sürdürüyor. İtalyan Bahçesi, Antalya’da seracılık, tarım ve peyzaj konusunda eğitim veren ilk ve tek lise olan Aysel Akın - Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerini ağırladı.
’Bahçecilik’ konusunda hazırlanan workshopa katılan öğrencilere, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki ağaçlar, bitki örtüsü ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgi verildi. Öğrenciler daha sonra kavur, Akdeniz servisi, zeytin, pırnal meşe, mantar meşesi, koca yemiş, Akdeniz defnesi, osmanthus fragrans, büyük çiçekli kelebek çalısı, şimşir faulkner, escallonia floribunda, lavanta çiçeği, gümüş bitkisi, pittosporum tobira, kırmızı güller, biberiye, zeytin çalısı ile yasemin ve güllerin yer aldığı İtalyan Bahçesinde incelemelerde bulundu.
Aysel Akın - Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Akdeniz bölgesinin tipik bitki örtüsüyle hazırlanan bahçede, gerçek İtalyan peyzajının duygusunu yaşarken, okulda teoride öğrendikleri konuları pratikle pekiştirme şansı buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.