Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalyan Bahçesi, ASMEK kursiyerlerini ağırladı

EXPO 2016 Antalya’da İtalyan Bahçesi, Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin (ASMEK) kadın kursiyerlerini ağırladı.EXPO 2016 Antalya’daki İtalyan Bahçesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Türkiye’nin en yaygın eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EXPO 2016 Antalya’da İtalyan Bahçesi, Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin (ASMEK) kadın kursiyerlerini ağırladı.
EXPO 2016 Antalya’daki İtalyan Bahçesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Türkiye’nin en yaygın eğitim kurumlarından biri olan ASMEK’in kadın kursiyerlerini ağırladı. Ahşap boyamadan sedef kakmaya, dil eğitiminden bilgisayar programlamaya kadar çeşitli branşlarda mesleki eğitim kurslarına devam eden, ASMEK’in çeşitli şubelerinde eğitim gören kursiyerlere ilk olarak EXPO 2016 ve İtalya bahçesi hakkında bilgi verildi. ASMEK kursiyerleri, bahçe ziyaretinde limon ağacı, begonya ve gül çeşitlerinden oluşan İtalyan peyzajını inceleme fırsatı buldu.
İtalyan bahçesine davet teşekkürü
ASMEK Etkinlik organizasyon sorumlusu Nazlı Yetkin Bülüç, ASMEK olarak büyük bir aile olduklarına dikkat çekerek, “ASMEK’ler bir aile olarak İtalyanları ziyarete geldi. Bizi davet ettikleri için gerçekten çok memnunuz. Çok da güzel bir etkinlik oldu. Çeşitli bölgelerden kursiyerlerimiz var. Yabancılar için Türkçe diye bir kursumuz var birçok yabancıyı ağırlıyoruz. Şu an aslında bir karma ülkeler kavuşması gibi bir durum söz konusu” dedi.
Kursiyerlerden Duygu Yasak ise ziyaretten çok memnun kaldıkları belirtti. ASMEK kursiyerleri olarak sanatla iç içe yaşadıklarını ifade eden Yasak şunları söyledi;
“İtalya bir sanat ülkesi olduğu için çok da severek buraya geldik. Bahçeye geldiğimizde de aslında ne kadar çok Antalya’ya benzediğini fark ettik. Bitkiler çok tanıdık, aşina olduğumuz bitkiler. Çok çok keyif aldık. Onların farklı mimari yaklaşımlarıyla daha da şekillenmiş bunları gözlemlemek bizim için çok keyif verici oldu.”
Antalya’da yaşayan ve ASMEK’in “Yabancılar için Türkçe” kursuna katılan Anastasia Khadatovich ise eşi ve çocuğuyla birlikte daha önce EXPO’yu gezme fırsatı bulduğunu ve alanı çok beğendiğini dile getirdi. Khadatovich, İtalyan bahçesini de çok beğendiğini söyledi.
Kursiyerler ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.